Grilované bravčové balíčky s pancettou
Grilované bravčové balíčky s pancettou budete pripravovať pri každej možnej príležitosti. Milovníci mäsa si tak prídu na svoje a získajú recept, ktorý kombinuje tradičnú krkovičku s modernou prílohou a bylinkovým dipom. Dokonca, mäso nemusíte iba grilovať, dá sa pripraviť aj v rúre.
Na mäsové balíčky
1 zväzokčerstvý tymián
1 zväzokčerstvý rozmarín
2 strúčikycesnaku
2 PLhrubozrnná horčica
soľ
drvené korenie
4 PLrastlinný olej
800 gbravčová krkovica
100 gpancetta (alebo slanina)
Na zeleninu
1 ksmenšia cuketa
100 gcherry paradajky
1 ksčervená paprika
1 ksmenšej chilli papričky
Na dip
400 mlkyslá smotana
čerstvé bylinky (zmes podľa chuti)
1 kscitrón
2 PLolivový olej
Postup
V mise zmiešame nasekané bylinky s prelisovaným cesnakom, primiešame horčicu, soľ, korenie a olej. Premiešame, pridáme krkovicu nakrájanú na väčšie kúsky, ktoré necháme marinovať asi 1 hodinu alebo do druhého dňa v chladničke. Potom mäso zabalíme do plátkov pancetty s trochou tymiánu a rozmarínu.
Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na kúsky, posypeme nakrájanou chilli papričkou, osolíme a okoreníme. Zeleninu a mäsové balíčky opečieme na grile alebo upečieme v rúre do zlatista.
Pripravíme dip tak, že zmiešame smotanu s bylinkami, soľou, korením, citrónovou šťavou a olejom. Podávame spolu s mäsom a zeleninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre