Grilované bravčové rebierka
Grilované bravčové rebierka si najlepšie vychutnáte úplne jednoducho s kúskom čerstvého chleba. Marináda ich dochutí a predvarenie v osolenej vode zas výrazne skráti čas ich grilovania. Naviac zachová mäkkosť a šťavnatosť mäska.
Ingrediencie
800 gbravčové rebierka
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Na marinádu
5 cmčerstvý zázvor
2 strúčikycesnaku
150jablčná šťava
50 mljablčný ocot
2 PLkečup
1 PLdijonska horčica
100 mlsójová omáčka
1 ČLkajenské korenie
50 gkrupicový cukor
Postup
Bravčové rebierka očistíme a zo všetkých strán ich dôkladne osolíme a okoreníme. Necháme ich krátko odležať a potom ich vložíme do hrnca s vriacou vodou a uvaríme do mäkka. Mäkké rebierka opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.
Na marinádu si olúpeme a nastrúhame zázvor s cesnakom. Spoločne s jablčnou šťavou, octom, kečupom, horčicou, sójovou omáčkou, kajenským korením a cukrom vložíme do kastrólika. Premiešame a varíme za občasného miešania na miernom ohni asi 15 minút.
Marinádou potrieme uvarené rebierka a necháme ich v chlade asi 60 minút marinovať. Potom ich ugrilujeme z oboch strán asi 15 minút. Následne rebierka zabalíme do alobalu a necháme ich krátko odležať. Podávame napríklad s chlebom, kyslými uhorkami a sladkou chilli omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre