Grilované kuracie prsia s jahodovou salsou a so špargľou

Grilované kuracie prsia s jahodovou salsou a so špargľou

Grilované kuracie prsia s jahodovou salsou a so špargľou sú perfektným príkladom sviežeho a jarného jedla. Jahodovú salsu asi bežne nepodávate k obedu, v tomto prípade sa však námaha vynaložená na jej prípravu vyplatí a ideálne sa skombinuje práve s chuťou zelenej špargle. Ak si chcete dopriať netradičný a luxusný obed, stavte na túto kombináciu. Je plná prekvapení.

Na kuracie prsia

  • 600 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 kschilli papričky

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kslimetka

  • 1 vetvičkačerstvá mäta

  • 2 PLolivový olej + na opekanie

Na jahodovú salsu

  • 1 kslimetka

  • 2 kschilli papričky

  • 1 vetvičkačerstvá mäta

  • 350 gjahody

  • soľ

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na plátky. Potom ich osolíme, okoreníme a dáme do misy. Očistíme si chilli papričky aj cesnak a nakrájame ich nadrobno. Limetku dobre umyjeme a opláchneme vlažnou vodou, osušíme a na jemnom strúhadle nastrúhame limetkovú kôru. Pripravený cesnak, chilli aj kôru pridáme k mäsu do misy. Následne pridáme aj nahrubo pokrájané otrhané lístky mäty a všetko spolu zalejeme šťavou vytlačenou z polovice limetky a olejom. Mäsovú zmes premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 120 minút odstáť v chladničke.

  2. Najemno nastrúhame kôru z limetky. Chilli papričky opláchneme, odrežeme im stonkovú časť a najemno ich nakrájame. Umyjeme aj mätu a tiež nasekáme nadrobno. Očistíme jahody, ktoré si nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do misky, pridáme chilli, mätu a limetkovú kôru a všetko pokvapkáme vytlačenou limetkovou šťavou. Salsu nakoniec dochutíme ešte trochu soli.

  3. Špargľu očistíme, odrežeme zdrevnatené konce a poprekrajujeme šikmo na polovice. Vložíme do vriacej vody a asi 3 – 5 minút varíme do polomäkka. Potom špargľu vyberieme a preložíme do panvice s rozpáleným olejom. Okoreníme, osolíme a krátko ju opečieme. Hotovú špargľu presunieme na tanier.

  4. Vopred odstáte mäso z oboch strán, do mäkka a do zlatista, opečieme na rozpálenej grilovacej panvici potretej olejom. Rozdelíme ho na taniere, pridáme salsu a podávame s pripravenou špargľou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.