Grilované kuracie prsia s jahodovou salsou a so špargľou
Grilované kuracie prsia s jahodovou salsou a so špargľou sú perfektným príkladom sviežeho a jarného jedla. Jahodovú salsu asi bežne nepodávate k obedu, v tomto prípade sa však námaha vynaložená na jej prípravu vyplatí a ideálne sa skombinuje práve s chuťou zelenej špargle. Ak si chcete dopriať netradičný a luxusný obed, stavte na túto kombináciu. Je plná prekvapení.
Na kuracie prsia
600 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
2 kschilli papričky
2 strúčikycesnaku
1 kslimetka
1 vetvičkačerstvá mäta
2 PLolivový olej + na opekanie
Na jahodovú salsu
1 kslimetka
2 kschilli papričky
1 vetvičkačerstvá mäta
350 gjahody
soľ
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na plátky. Potom ich osolíme, okoreníme a dáme do misy. Očistíme si chilli papričky aj cesnak a nakrájame ich nadrobno. Limetku dobre umyjeme a opláchneme vlažnou vodou, osušíme a na jemnom strúhadle nastrúhame limetkovú kôru. Pripravený cesnak, chilli aj kôru pridáme k mäsu do misy. Následne pridáme aj nahrubo pokrájané otrhané lístky mäty a všetko spolu zalejeme šťavou vytlačenou z polovice limetky a olejom. Mäsovú zmes premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 120 minút odstáť v chladničke.
Najemno nastrúhame kôru z limetky. Chilli papričky opláchneme, odrežeme im stonkovú časť a najemno ich nakrájame. Umyjeme aj mätu a tiež nasekáme nadrobno. Očistíme jahody, ktoré si nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do misky, pridáme chilli, mätu a limetkovú kôru a všetko pokvapkáme vytlačenou limetkovou šťavou. Salsu nakoniec dochutíme ešte trochu soli.
Špargľu očistíme, odrežeme zdrevnatené konce a poprekrajujeme šikmo na polovice. Vložíme do vriacej vody a asi 3 – 5 minút varíme do polomäkka. Potom špargľu vyberieme a preložíme do panvice s rozpáleným olejom. Okoreníme, osolíme a krátko ju opečieme. Hotovú špargľu presunieme na tanier.
Vopred odstáte mäso z oboch strán, do mäkka a do zlatista, opečieme na rozpálenej grilovacej panvici potretej olejom. Rozdelíme ho na taniere, pridáme salsu a podávame s pripravenou špargľou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre