Grilované kuracie prsia v limetkovej marináde

Grilované kuracie prsia v limetkovej marináde

Pohodu v záhrade si môžete užiť aj s novým receptom. Pripravte grilované kuracie prsia v limetkovej marináde a podávajte ich s ochuteným chlebíkom. Stačí málo, aby ste prekvapili celú rodinu a tento recept si obľúbia okamžite.

Ingrediencie

  • 100 mlolivový olej

  • 1 kslimetková šťava z 1 limetky

  • 1 hrsťnasekaný čerstvý koriander

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 kskuracie prsia

  • 4 plátkychlieb

  • olivový olej

  • 120 gmajonéza

  • 1 PLsriracha omáčka

  • 150 gcherry paradajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • čerstvý koriander

Postup

  1. V mise zmiešame olivový olej, šťavu z limetky, koriander a nasekaný cesnak. Osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky a dáme ich do misy s marinádou. Necháme marinovať minimálne 30 minút.

  2. Pripravené mäso grilujeme na rozpálenom grile z každej strany asi 7 minút. Na grile pripravíme tiež plátky chleba pokvapkané olivovým olejom.

  3. V miske zmiešame majonézu so srirachou. Paradajky nakrájame a zmiešame s nakrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme a pridáme trochu oleja. Nakoniec vmiešame lyžicu nasekaného koriandru.

  4. Mäso presunieme na tanier a podávame s chlebom potretým pikantnou majonézou a paradajkovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.