Grilované kuracie prsia v limetkovej marináde
Pohodu v záhrade si môžete užiť aj s novým receptom. Pripravte grilované kuracie prsia v limetkovej marináde a podávajte ich s ochuteným chlebíkom. Stačí málo, aby ste prekvapili celú rodinu a tento recept si obľúbia okamžite.
Ingrediencie
100 mlolivový olej
1 kslimetková šťava z 1 limetky
1 hrsťnasekaný čerstvý koriander
2 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
4 kskuracie prsia
4 plátkychlieb
olivový olej
120 gmajonéza
1 PLsriracha omáčka
150 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
čerstvý koriander
Postup
V mise zmiešame olivový olej, šťavu z limetky, koriander a nasekaný cesnak. Osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky a dáme ich do misy s marinádou. Necháme marinovať minimálne 30 minút.
Pripravené mäso grilujeme na rozpálenom grile z každej strany asi 7 minút. Na grile pripravíme tiež plátky chleba pokvapkané olivovým olejom.
V miske zmiešame majonézu so srirachou. Paradajky nakrájame a zmiešame s nakrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme a pridáme trochu oleja. Nakoniec vmiešame lyžicu nasekaného koriandru.
Mäso presunieme na tanier a podávame s chlebom potretým pikantnou majonézou a paradajkovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre