Grilované lepivé kuracie krídelká
Bude to dobrota, na ktorú sa bude dlho spomínať. Ak plánujete grilovať, určite do programu zaraďte aj lepivé kuracie krídelká. Všetci vaši hostia si budú oblizovať prsty, a to nielen od lepivej marinády. Tá dodáva mäsu perfektnú sladko-kyslú chuť a dokonale ho oživí.
Na kuracie krídla
20 kskuracie krídla
soľ
mleté čierne korenie
1 PLmletá rasca
2 PLúdená mletá paprika
1 štipkachilli papričky
3 PLtrstinový cukor
Na marinádu
100 mljablčný ocot
1 PLmed
150 gkečup
4 PLsójová omáčka
1 ČLchilli omáčka
2 PLplnotučná horčica
80 gparadajkový pretlak
1 PLslivkový lekvár
Na dip
200 gkyslá smotana
soľ
citrónová šťava
1 zväzokčerstvá pažítka
Postup
Krídelká umyjeme, osušíme papierovou utierkou a prelomíme ich v kĺbe. Oddelíme tak paličky od zvyšnej časti krídla. Osolíme a okoreníme ich, votrieme zmes suchého korenia a cukru do mäsa.
Všetky suroviny na omáčku premiešame a do pripravenej marinády naložíme krídelká aspoň na 30 minút.
Potom ich grilujeme na stredne rozpálenom grile asi 15 minút (alebo v rúre pri 180 °C asi 20 minút). Podávame s dipom pripraveným z kyslej smotany, soli, citrónovej šťavy a nasekanej pažítky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre