Grilované lepivé kuracie krídelká

Grilované lepivé kuracie krídelká

Bude to dobrota, na ktorú sa bude dlho spomínať. Ak plánujete grilovať, určite do programu zaraďte aj lepivé kuracie krídelká. Všetci vaši hostia si budú oblizovať prsty, a to nielen od lepivej marinády. Tá dodáva mäsu perfektnú sladko-kyslú chuť a dokonale ho oživí.

Na kuracie krídla

  • 20 kskuracie krídla

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLmletá rasca

  • 2 PLúdená mletá paprika

  • 1 štipkachilli papričky

  • 3 PLtrstinový cukor

Na marinádu

  • 100 mljablčný ocot

  • 1 PLmed

  • 150 gkečup

  • 4 PLsójová omáčka

  • 1 ČLchilli omáčka

  • 2 PLplnotučná horčica

  • 80 gparadajkový pretlak

  • 1 PLslivkový lekvár

Na dip

  • 200 gkyslá smotana

  • soľ

  • citrónová šťava

  • 1 zväzokčerstvá pažítka

Postup

  1. Krídelká umyjeme, osušíme papierovou utierkou a prelomíme ich v kĺbe. Oddelíme tak paličky od zvyšnej časti krídla. Osolíme a okoreníme ich, votrieme zmes suchého korenia a cukru do mäsa.

  2. Všetky suroviny na omáčku premiešame a do pripravenej marinády naložíme krídelká aspoň na 30 minút.

  3. Potom ich grilujeme na stredne rozpálenom grile asi 15 minút (alebo v rúre pri 180 °C asi 20 minút). Podávame s dipom pripraveným z kyslej smotany, soli, citrónovej šťavy a nasekanej pažítky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.