Grilované ovocné špízy s vlašskými orechmi
Grilované ovocné špízy s vlašskými orechmi sú skvelým dezertom, ktorý dokonale zakončí grilovací večer v záhrade. Môžete použiť ovocie podľa nášho receptu, ale pokojne si vyberte druhy, ktoré máte najradšej a ugrilujte si tie. Špízy sa podávajú s dipom, ale nič nepokazíte, ani ak si k nim naservírujete aj kopček zmrzliny alebo rovno dva.
Ingrediencie
500 govocie (jahody, jablká, ananás, hrozno, banán, mango)
2 PLmed
2 ČLcitrónová šťava
200 gmleté vlašské orechy
1 PLčierne sezamové semienka
Na dip
180 gkyslá smotana
2 PLmed
1/2 ČLmletá škorica
čerstvá mäta na dokončenie
Postup
Ovocie podľa preferencií nakrájame na väčšie kúsky a napichujeme ich striedavo na špajdle, ktoré sme predtým namočili aspoň na 30 minút do studenej vody. Špízy krátko, ale sprudka ugrilujeme na grile alebo na grilovacej panvici.
Ešte teplé ich pokvapkáme medom zmiešaným s citrónovou šťavou a obalíme v nasekaných orieškoch so sezamom. Kyslú smotanu zmiešame s medom a škoricou. Podávame spolu so špízmi a ozdobené mätovými lístkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre