Grilované zeleninové kebaby s horčicovým dipom

Grilované zeleninové kebaby s horčicovým dipom

Grilované zeleninové kebaby s horčicovým dipom môžete s pokojným svedomím ponúknuť všetkým vegetariánom, ktorých pozvete na grilovačku. Chutná kombinácia zeleniny je dochutená dipom, ktorý kebabom dodá šťavnatosť, a tak im nehrozí, že by boli príliš presušené. To platí za predpokladu, že ich neprepečiete na grile.

Na špízy

  • 2 kskukuričné klasy

  • 1 ksstredne veľká cuketa

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 ksveľká červená cibuľa

  • 8 ksružičkový kel

  • 8 ksšampiňóny

Na dip

  • 1 PLdijonska horčica

  • 1 PLhrubozrnná horčica

  • 200 ggrécky jogurt

  • 1 PLoregano

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na potretie

  • 100 gmaslo

  • 1 PLzmesové korenie Fajita

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Kukuricu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Cuketu s paprikou a cibuľou nakrájame na približne rovnako veľké kusy. Ružičkový kel a šampiňóny očistíme.

  2. Na dip zmiešame horčice s jogurtom a nasekaným oreganom. Dobre premiešame s olejom a nakoniec podľa potreby dochutím soľou a korením.

  3. Maslo rozpustíme a prešľaháme s korením a citrónovou šťavou. Pripravenú zeleninu striedavo napichujeme na grilovacie špajdle.

  4. Špízy grilujeme na 220 °C približne 15 minút za občasného otáčania. Potom ich potrieme ochuteným maslom a ďalších 5 minút grilujeme. Hotové špízy ešte raz potrieme zvyšným maslom a podávame ich s horčicovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.