Grilované zeleninové kebaby s horčicovým dipom
Grilované zeleninové kebaby s horčicovým dipom môžete s pokojným svedomím ponúknuť všetkým vegetariánom, ktorých pozvete na grilovačku. Chutná kombinácia zeleniny je dochutená dipom, ktorý kebabom dodá šťavnatosť, a tak im nehrozí, že by boli príliš presušené. To platí za predpokladu, že ich neprepečiete na grile.
Na špízy
2 kskukuričné klasy
1 ksstredne veľká cuketa
1 ksčervená paprika
1 ksveľká červená cibuľa
8 ksružičkový kel
8 ksšampiňóny
Na dip
1 PLdijonska horčica
1 PLhrubozrnná horčica
200 ggrécky jogurt
1 PLoregano
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Na potretie
100 gmaslo
1 PLzmesové korenie Fajita
1 PLcitrónová šťava
Postup
Kukuricu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Cuketu s paprikou a cibuľou nakrájame na približne rovnako veľké kusy. Ružičkový kel a šampiňóny očistíme.
Na dip zmiešame horčice s jogurtom a nasekaným oreganom. Dobre premiešame s olejom a nakoniec podľa potreby dochutím soľou a korením.
Maslo rozpustíme a prešľaháme s korením a citrónovou šťavou. Pripravenú zeleninu striedavo napichujeme na grilovacie špajdle.
Špízy grilujeme na 220 °C približne 15 minút za občasného otáčania. Potom ich potrieme ochuteným maslom a ďalších 5 minút grilujeme. Hotové špízy ešte raz potrieme zvyšným maslom a podávame ich s horčicovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre