Grilovaný baklažán s našľahaným balkánskym syrom

Grilovaný baklažán s našľahaným balkánskym syrom

Grilovaný baklažán s našľahaným balkánskym syrom zmení váš pohľad na stravovanie v horúcich letných dňoch. Niekedy sú to práve tie jednoduché jedlá, ktoré nám v horúcom počasí zachutia najviac. A ku grilovanému baklažánu skutočne stačí iba rozmixovať syr s jogurtom, dochutiť ho a posypať bazalkou. Nenáročné jedlo, ktoré očarí celú rodinu.

Na baklažány

  • 1 ksveľký baklažán

  • soľ

  • 120 mlolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

Na dip

  • 200 gbalkánsky syr

  • 180 gbiely smotanový jogurt

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscitrónová kôra z 1 citróna

Na dokončenie

  • 2 hrsťčerstvá bazalka

  • 40 gpíniové oriešky

Postup

  1. Baklažán pozdĺžne nakrájame na hrubšie plátky, ktoré osolíme a necháme 10 minút na papierových utierkach "vypotiť". Následne ich osušíme a z oboch strán potrieme trochou oleja. V miske zmiešame zvyšný olej, prelisovaný cesnak a štipku soli.

  2. Syr, jogurt a citrónovú šťavu rozmixujeme na hladký krém. Metličkou do neho vmiešame olej a hotový dip preložíme do misky. Pokvapkáme olejom a posypeme polovicou citrónovej kôry.

  3. Plátky baklažánu položíme na predhriaty gril a za občasného obracania opekáme 3 až 4 minúty z každej strany.

  4. Opečené baklažány potrieme pripraveným cesnakovým olejom, posypeme nasekanou bazalkou, píniami a zvyškom citrónovej kôry. Servírujeme so syrovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.