Grilovaný baklažán s našľahaným balkánskym syrom
Grilovaný baklažán s našľahaným balkánskym syrom zmení váš pohľad na stravovanie v horúcich letných dňoch. Niekedy sú to práve tie jednoduché jedlá, ktoré nám v horúcom počasí zachutia najviac. A ku grilovanému baklažánu skutočne stačí iba rozmixovať syr s jogurtom, dochutiť ho a posypať bazalkou. Nenáročné jedlo, ktoré očarí celú rodinu.
Na baklažány
1 ksveľký baklažán
soľ
120 mlolivový olej
2 strúčikycesnaku
Na dip
200 gbalkánsky syr
180 gbiely smotanový jogurt
1 ČLcitrónová šťava
2 PLolivový olej
1 kscitrónová kôra z 1 citróna
Na dokončenie
2 hrsťčerstvá bazalka
40 gpíniové oriešky
Postup
Baklažán pozdĺžne nakrájame na hrubšie plátky, ktoré osolíme a necháme 10 minút na papierových utierkach "vypotiť". Následne ich osušíme a z oboch strán potrieme trochou oleja. V miske zmiešame zvyšný olej, prelisovaný cesnak a štipku soli.
Syr, jogurt a citrónovú šťavu rozmixujeme na hladký krém. Metličkou do neho vmiešame olej a hotový dip preložíme do misky. Pokvapkáme olejom a posypeme polovicou citrónovej kôry.
Plátky baklažánu položíme na predhriaty gril a za občasného obracania opekáme 3 až 4 minúty z každej strany.
Opečené baklažány potrieme pripraveným cesnakovým olejom, posypeme nasekanou bazalkou, píniami a zvyškom citrónovej kôry. Servírujeme so syrovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre