Grilovaný hermelín v lístkovom ceste

Grilovaný hermelín v lístkovom ceste

Majstri domáceho grilovania ocenia ak budú môcť vyskúšať nový recept. Grilovaný hermelín v lístkovom ceste nemá zložitú prípravu a napriek tomu chutí zaujímavo. Chrumkavý obal z cesta totiž ukrýva mäkký a jemný hermelín, ktorý sa teplom rozpúšťa. Ako prílohu zvoľte paradajkový šalát. Pred zmiešaním však paradajky tiež ugrilujte a získajú tak zaujímavú chuť.

Ingrediencie

  • 300 glístkové cesto

  • 4 kshermelín syr

  • 4 ČLbrusnicový kompót

  • 2 PLpíniové oriešky

  • 2 PLoriešky

  • mleté čierne korenie

  • 3 ksčervené paradajky

  • 2 ksžlté paradajky

  • 1 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • soľ

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a pokrájame ho na štyri štvorce. Hermelíny prepolíme. Polovicu potrieme brusnicami a posypeme píniovými semienkami alebo orieškami. Prikryjeme druhou stranou a zľahka pritlačíme.

  2. Naplnené hermelíny dobre zabalíme do cesta a položíme na rozpálený gril. Opečieme po oboch stranách a ihneď podávame.

  3. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Opečieme ich na oboch stranách na grile. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na kocky.

  4. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nahrubo. Paradajky osolíme, okoreníme a zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.