Grilovaný hermelín v lístkovom ceste
Majstri domáceho grilovania ocenia ak budú môcť vyskúšať nový recept. Grilovaný hermelín v lístkovom ceste nemá zložitú prípravu a napriek tomu chutí zaujímavo. Chrumkavý obal z cesta totiž ukrýva mäkký a jemný hermelín, ktorý sa teplom rozpúšťa. Ako prílohu zvoľte paradajkový šalát. Pred zmiešaním však paradajky tiež ugrilujte a získajú tak zaujímavú chuť.
Ingrediencie
300 glístkové cesto
4 kshermelín syr
4 ČLbrusnicový kompót
2 PLpíniové oriešky
2 PLoriešky
mleté čierne korenie
3 ksčervené paradajky
2 ksžlté paradajky
1 zväzokčerstvá petržlenová vňať
soľ
Postup
Cesto rozvaľkáme na tenký plát a pokrájame ho na štyri štvorce. Hermelíny prepolíme. Polovicu potrieme brusnicami a posypeme píniovými semienkami alebo orieškami. Prikryjeme druhou stranou a zľahka pritlačíme.
Naplnené hermelíny dobre zabalíme do cesta a položíme na rozpálený gril. Opečieme po oboch stranách a ihneď podávame.
Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Opečieme ich na oboch stranách na grile. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na kocky.
Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme nahrubo. Paradajky osolíme, okoreníme a zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre