Grilovaný losos s pomarančom, avokádom a chilli
Aj grilovaný losos s pomarančom, avokádom a chilli môže byť šťavnatý. Svoje obavy, že po grilovaní bude jeho mäso suché, zaženiete použitím alobalu, ktorý vo vnútri uchová tekutinu a mäso bude jemnučké až rozpadavé. Nezabudnite na marinádu, mäso nielen ochutí, ale tiež zabezpečí jeho mäkkosť.
Ingrediencie
1 kspomaranč
1 štipkamleté čierne korenie
1 štipkasoľ
1/2 PLmed
1 kschilli papričky
600 glosos s kožou
2 PLolivový olej
1 kslimetka
1 zväzokčerstvý koriander
1/2 ksavokádo
1 ksfeferónka
Postup
Do misky dáme šťavu z polovice pomaranča, pridáme citrónové korenie, soľ, med a nasekanú chilli papričku. Filet lososa položíme kožou nadol na alobal potretý olejom a pripravenou marinádou. Doplníme plátkami pomaranča a limetky.
Mäso zabalíme do alobalu a položíme na mriežku rozpáleného grilu. Lososa grilujeme približne 10 až 15 minút. Hotové rybie mäso môžeme podávať s čerstvým koriandrom, nakrájanými plátkami avokáda a kúskami feferónky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre