Grilovaný pikantný bôčik

Grilovaný pikantný bôčik

Mnohé grilované jedlá nepotrebujú žiadnu zložitú prípravu, aby boli neodolateľne chutné a voňavé. To je aj prípad grilovaného pikantného bôčika, ktorý je marinovaný v pivovej marináde s cesnakom a ostrej omáčke sriracha. Bôčik doplní zeleninový šalát s cícerom, ktorý podávajte ako prílohu.

Ingrediencie

  • 1 kgbravčový bôčik

  • 250 mlpivo

  • 2 PLsójová omáčka

  • 1 PLsriracha omáčka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ČLplnotučná horčica

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 ksfeferónka

  • 3 PLčerstvé bylinky na ozdobenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na šalát

  • 1/2 ksšalátová uhorka

  • 120 gcherry paradajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 hrsťrukola

  • 200 gcícer

  • citrónová šťava

  • olivový olej

  • soľ

Postup

  1. Mäso nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Z piva, sójovej omáčky, srirachy, cesnaku, horčice, papriky, feferónky a byliniek si pripravíme marinádu a mäso do nej naložíme. Uložíme ho do chladničky, najlepšie cez noc.

  2. Na druhý deň mäso grilujeme približne 15 minút. Mäso by malo byť prepečené, ale nie vysušené. Grilované mäso posypeme nasekanými bylinkami a prípadne feferónkou. Podávame so šalátom z nakrájanej zeleniny s rukolou a cícerom ochuteným zálievkou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.