Grilovaný pikantný bôčik
Mnohé grilované jedlá nepotrebujú žiadnu zložitú prípravu, aby boli neodolateľne chutné a voňavé. To je aj prípad grilovaného pikantného bôčika, ktorý je marinovaný v pivovej marináde s cesnakom a ostrej omáčke sriracha. Bôčik doplní zeleninový šalát s cícerom, ktorý podávajte ako prílohu.
Ingrediencie
1 kgbravčový bôčik
250 mlpivo
2 PLsójová omáčka
1 PLsriracha omáčka
2 strúčikycesnaku
2 ČLplnotučná horčica
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 ksfeferónka
3 PLčerstvé bylinky na ozdobenie
soľ
mleté čierne korenie
Na šalát
1/2 ksšalátová uhorka
120 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
2 hrsťrukola
200 gcícer
citrónová šťava
olivový olej
soľ
Postup
Mäso nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Z piva, sójovej omáčky, srirachy, cesnaku, horčice, papriky, feferónky a byliniek si pripravíme marinádu a mäso do nej naložíme. Uložíme ho do chladničky, najlepšie cez noc.
Na druhý deň mäso grilujeme približne 15 minút. Mäso by malo byť prepečené, ale nie vysušené. Grilované mäso posypeme nasekanými bylinkami a prípadne feferónkou. Podávame so šalátom z nakrájanej zeleniny s rukolou a cícerom ochuteným zálievkou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre