Gulášová polievka s mletým mäsom a chilli

Gulášová polievka s mletým mäsom a chilli

S pohárom dobre vychladeného piva bude gulášová polievka s mletým mäsom a chilli chutiť dokonale. Ak máte chuť na poctivú a výdatnú polievku, tento recept vás nesklame.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 2 PLrastlinný olej

  • 400 gmleté mäso hovädzie

  • 1 ČLcelá rasca

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 PLparadajkový pretlak

  • 1 PLmletá paprika

  • 100 mlsvetlé pivo

  • 800 mlhovädzí vývar

  • 2 ksbobkový list

  • 4 ksstredne veľké zemiaky

  • 1 krajectmavý chlieb

  • 8 kschilli papričky

  • sušený majorán

  • čerstvá petržlenová vňať k servírovaniu

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom ošúpeme a nadrobno nakrájame. Cibuľu orestujeme v hrnci do zlatista na oleji, pridáme mleté mäso, rascu, osolíme, okoreníme a ďalej restujeme.

  2. K mäsu pridáme pretlak, cesnak a restujeme ďalších 5 minút, nakoniec zaprášime mletou paprikou.

  3. Zmes zalejeme pivom, vývarom, pridáme bobkový list, zakryjeme pokrievkou a 60 minút varíme na miernom ohni. Medzitým nakrájame očistené zemiaky na kocky.

  4. Do polievky primiešame nastrúhaný chlieb, zemiaky a varíme 15 minút. Dochutíme majoránkou, soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme na oleji orestované celé chilli papričky, premiešame a necháme približne 10 minút odležať. Podávame napríklad s čerstvým pečivom.

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Slovensko

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.