Gulášová polievka s mletým mäsom a chilli
S pohárom dobre vychladeného piva bude gulášová polievka s mletým mäsom a chilli chutiť dokonale. Ak máte chuť na poctivú a výdatnú polievku, tento recept vás nesklame.
Ingrediencie
2 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
2 PLrastlinný olej
400 gmleté mäso hovädzie
1 ČLcelá rasca
soľ
mleté čierne korenie
1/2 PLparadajkový pretlak
1 PLmletá paprika
100 mlsvetlé pivo
800 mlhovädzí vývar
2 ksbobkový list
4 ksstredne veľké zemiaky
1 krajectmavý chlieb
8 kschilli papričky
sušený majorán
čerstvá petržlenová vňať k servírovaniu
Postup
Cibuľu s cesnakom ošúpeme a nadrobno nakrájame. Cibuľu orestujeme v hrnci do zlatista na oleji, pridáme mleté mäso, rascu, osolíme, okoreníme a ďalej restujeme.
K mäsu pridáme pretlak, cesnak a restujeme ďalších 5 minút, nakoniec zaprášime mletou paprikou.
Zmes zalejeme pivom, vývarom, pridáme bobkový list, zakryjeme pokrievkou a 60 minút varíme na miernom ohni. Medzitým nakrájame očistené zemiaky na kocky.
Do polievky primiešame nastrúhaný chlieb, zemiaky a varíme 15 minút. Dochutíme majoránkou, soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme na oleji orestované celé chilli papričky, premiešame a necháme približne 10 minút odležať. Podávame napríklad s čerstvým pečivom.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre