Guľový blesk z mletého mäsa
Mäsové guľky môžu byť pripravené z rôznych surovín, ale je dosť možné, že ste do mletého mäsa ešte nepridávali napríklad kúsky klobásky. Vyskúšajte tento recept, v jeho hlavnej úlohe je mleté mäso a chrumkavá kôrka.
Na guľôčky
400 gbravčové mleté mäso
50 gtvrdý syr
1 ksklobása
1 ksvajce
soľ
mleté čierne korenie
mletá paprika podľa chuti
Na obaľovanie
hladká múka
1 ksvajce
mlieko
strúhanka
olej
tatarská omáčka k servírovaniu
Postup
Mleté mäso zmiešame s nastrúhaným syrom, na jemno nakrájanou klobásou, vajcom, soľou, korením a paprikou. Všetko dôkladne premiešame a zo zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v múke, prešľahanom vajci s trochou mlieka a v strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Potom necháme odkvapkať.
Guľôčky podávame s tatárskou omáčkou a napríklad čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre