Guľový blesk z mletého mäsa

Guľový blesk z mletého mäsa

Mäsové guľky môžu byť pripravené z rôznych surovín, ale je dosť možné, že ste do mletého mäsa ešte nepridávali napríklad kúsky klobásky. Vyskúšajte tento recept, v jeho hlavnej úlohe je mleté mäso a chrumkavá kôrka.

Na guľôčky

  • 400 gbravčové mleté mäso

  • 50 gtvrdý syr

  • 1 ksklobása

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • mletá paprika podľa chuti

Na obaľovanie

  • hladká múka

  • 1 ksvajce

  • mlieko

  • strúhanka

  • olej

  • tatarská omáčka k servírovaniu

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s nastrúhaným syrom, na jemno nakrájanou klobásou, vajcom, soľou, korením a paprikou. Všetko dôkladne premiešame a zo zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v múke, prešľahanom vajci s trochou mlieka a v strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Potom necháme odkvapkať.

  2. Guľôčky podávame s tatárskou omáčkou a napríklad čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.