Halloumi sendvič so zeleninou

Halloumi sendvič so zeleninou

Bude halloumi sendvič, ten najlepší sendvič, aký ste kedy jedli? My sme presvedčení, že áno. Sendvič tohto typu nepatrí medzi bežne dostupné a podávané v našich končinách, a preto by ste ho rozhodne mali vyskúšať. Príprava je pritom celkom jednoduchá a zamilujete si najmä výraznú chuť a slanosť syra, ako aj jeho špeciálnu textúru.

Ingrediencie

  • 1 kspaprika

  • 1 ksstredne veľká cuketa

  • olivový olej

  • 1 kszrelé avokádo

  • 1 hrsťnasekaný čerstvý koriander

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kslimetková šťava z 1 limetky

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 ksciabatta

  • 250 ghalloumi syr

  • 30 gbaby špenát

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Očistené a nakrájané papriky a cukety položíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme pri 15 až 20 minút.

  2. Avokádo vydlabeme a rozmačkáme vidličkou, vmiešame koriander, nakrájanú cibuľku, nasekaný cesnak, limetkovú šťavu, soľ a korenie.

  3. Ciabatty pozdĺžne prekrojíme, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici.

  4. Na strednej teplote opečieme halloumi syr 5 minút z každej strany.

  5. Na jednu polovicu ciabatty roztlačíme avokádo, pridáme špenát, pečenú zeleninu a halloumi. Prikryjeme druhou polovicou ciabatty a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Raňajky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.