Halloumi sendvič so zeleninou
Bude halloumi sendvič, ten najlepší sendvič, aký ste kedy jedli? My sme presvedčení, že áno. Sendvič tohto typu nepatrí medzi bežne dostupné a podávané v našich končinách, a preto by ste ho rozhodne mali vyskúšať. Príprava je pritom celkom jednoduchá a zamilujete si najmä výraznú chuť a slanosť syra, ako aj jeho špeciálnu textúru.
Ingrediencie
1 kspaprika
1 ksstredne veľká cuketa
olivový olej
1 kszrelé avokádo
1 hrsťnasekaný čerstvý koriander
2 ksjarná cibuľka
1 strúčikcesnaku
1 kslimetková šťava z 1 limetky
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 ksciabatta
250 ghalloumi syr
30 gbaby špenát
Postup
Rúru predhrejeme na 200 °C. Očistené a nakrájané papriky a cukety položíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme pri 15 až 20 minút.
Avokádo vydlabeme a rozmačkáme vidličkou, vmiešame koriander, nakrájanú cibuľku, nasekaný cesnak, limetkovú šťavu, soľ a korenie.
Ciabatty pozdĺžne prekrojíme, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici.
Na strednej teplote opečieme halloumi syr 5 minút z každej strany.
Na jednu polovicu ciabatty roztlačíme avokádo, pridáme špenát, pečenú zeleninu a halloumi. Prikryjeme druhou polovicou ciabatty a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre