Halloweenski tekvicoví duchovia

Halloweenski tekvicoví duchovia

Jemný tekvicový krém s vanilkovým akcentom je lahodný dezert, ktorý zahreje aj poteší chuťové poháriky. S nadýchanou šľahačkou a halloweenskou ozdobou sa z neho stáva zábavná sladká dobrota, ktorú si obľúbia malí aj veľkí.

Ingrediencie

  • 200 gtekvica

  • 200 mlmlieko

  • soľ

  • 150 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 balenievanilkový pudingový prášok

  • 200 ml12 % smotana

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 1 baleniestužovač šľahačky

  • (kúsok) marcipán alebo fondán na oči

Postup

  1. Tekvicu olúpeme, zbavíme semienok a nastrúhame nahrubo. Vložíme ju do kastróliku, zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a za občasného miešania ju uvaríme domäkka.

  2. Potom prisypeme krupicový i vanilkový cukor a chvíľu povaríme. Pudingový prášok rozmiešame v smotane a vlejeme ho do kastrólika s tekvicou. Varíme do zhustnutia a potom krém ponalievame do hrnčekov. Necháme vychladnúť.

  3. Vyšľaháme tuhú smotanu a premiešame ju so stužovačom, ktorý pripravíme podľa návode na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a nastriekame ju na tekvicový krém v hrnčekoch. Oči môžeme dotvoriť z marcipánu alebo fondánu. Strašidelne dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Dezerty
Halloween

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.