Halloweenski tekvicoví duchovia
Jemný tekvicový krém s vanilkovým akcentom je lahodný dezert, ktorý zahreje aj poteší chuťové poháriky. S nadýchanou šľahačkou a halloweenskou ozdobou sa z neho stáva zábavná sladká dobrota, ktorú si obľúbia malí aj veľkí.
Ingrediencie
200 gtekvica
200 mlmlieko
soľ
150 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
200 ml12 % smotana
200 mlsmotana na šľahanie
1 baleniestužovač šľahačky
(kúsok) marcipán alebo fondán na oči
Postup
Tekvicu olúpeme, zbavíme semienok a nastrúhame nahrubo. Vložíme ju do kastróliku, zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a za občasného miešania ju uvaríme domäkka.
Potom prisypeme krupicový i vanilkový cukor a chvíľu povaríme. Pudingový prášok rozmiešame v smotane a vlejeme ho do kastrólika s tekvicou. Varíme do zhustnutia a potom krém ponalievame do hrnčekov. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme tuhú smotanu a premiešame ju so stužovačom, ktorý pripravíme podľa návode na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a nastriekame ju na tekvicový krém v hrnčekoch. Oči môžeme dotvoriť z marcipánu alebo fondánu. Strašidelne dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre