Halloweensky nepečený pavúčí cheesecake
Nepečený cheesecake s ricottou a kyslou smotanou je jemný, krémový a ako stvorený na jesenné oslavy. S dekoráciou v podobe pavúčej siete a marcipánového pavúka sa tento dezert premení na efektnú halloweensku pochúťku, ktorá zabaví aj očarí.
Na halloweensky cheesecake
300 gkakaové sušienky
150 gmaslo
400 gkyslá smotana
400 gricotta
50 gkrupicový cukor
2 baleniavanilkový cukor
1 balenieželatínový stužovač (na studenú prípravu)
5 PLcukrová poleva
Na marcipánového pavúčika
30 gsvetlý marcipán
čierne potravinárske farbivo
krupicový cukor na obalenie
1 kssladké drievko
Postup
Sušienky najemno rozdrvíme pomocou valčeka na cesto a prepracujeme ich s roztopeným maslom. Hmotu vtlačíme do tortovej formy tak, aby sme vytvorili aj zvýšený okraj. Takto pripravené necháme stuhnúť v chlade.
Medzitým si v mise vymiešame kyslú smotanu s ricottou a krupicovým i vanilkovým cukrom. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a primiešame ho do smotanovej zmesi. Všetko nalejeme na korpus a dáme stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky.
Cukrovú polevu na čierno zafarbíme potravinárskym farbivom. Potom opatrne namaľujeme na cheesecake tenkú pavúčiu sieť.
Čiernou potravinárskou farbou zafarbíme aj marcipán a vymodelujeme telo pavúka. Kúsok zo svetlého marcipánu si odložíme ešte pred farbením. Časť tela obalíme v krupicovom cukre. Zo sladkého drievka nakrájame pavúčie nohy, ktoré vtlačíme do marcipánového telíčka. Oči vytvoríme z odloženého svetlého marcipánu a tmavej cukrovej polevy. Hotového pavúčika umiestnime na vrch cheesecaku a servírujeme. Strašidelne dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre