Hneď mäkké vianočné medovníky

Hneď mäkké vianočné medovníky

Všetci chcú mať hneď mäkké vianočné medovníky. A keď nepomáha ani trik s jabĺčkom vloženým do krabice s pečivom, vyskúšajte náš recept a o ich mäkkosť sa už nemusíte obávať. Sú voňavé, jemné a výrazne medové vďaka tmavému medu.

Na medovníky

  • 650 ghladká múka

  • 250 gpráškový cukor

  • 50 gmaslo

  • 4 ksžĺtky

  • 150 gtmavý med

  • 2 ČLjedlá sóda

  • 2 ČLperníkové korenie

  • 1 ksbielok na potretie

Na bielkovú polevu

  • 1 ksbielok

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 170 gpráškový cukor

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, med, sódu, korenie a vypracujeme pevné cesto. Cesto necháme 24 hodín odležať v chladničke. Po odležaní ho rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 4 mm.

  2. Z plátu cesta vykrojíme rôzne vianočné tvary. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich ihneď potrieme rozšľahaným bielkom a necháme vychladnúť.

  3. Z bielkov, šťavy a preosiateho cukru vymiešame hladkú a lesklú polevu. Polevu preložíme do malého papierového vrecka s odstrihnutou špičkou a ozdobíme medovníky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Koláče
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.