Hneď mäkké vianočné medovníky
Všetci chcú mať hneď mäkké vianočné medovníky. A keď nepomáha ani trik s jabĺčkom vloženým do krabice s pečivom, vyskúšajte náš recept a o ich mäkkosť sa už nemusíte obávať. Sú voňavé, jemné a výrazne medové vďaka tmavému medu.
Na medovníky
650 ghladká múka
250 gpráškový cukor
50 gmaslo
4 ksžĺtky
150 gtmavý med
2 ČLjedlá sóda
2 ČLperníkové korenie
1 ksbielok na potretie
Na bielkovú polevu
1 ksbielok
1 PLcitrónová šťava
170 gpráškový cukor
Postup
Múku preosejeme s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, med, sódu, korenie a vypracujeme pevné cesto. Cesto necháme 24 hodín odležať v chladničke. Po odležaní ho rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 4 mm.
Z plátu cesta vykrojíme rôzne vianočné tvary. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich ihneď potrieme rozšľahaným bielkom a necháme vychladnúť.
Z bielkov, šťavy a preosiateho cukru vymiešame hladkú a lesklú polevu. Polevu preložíme do malého papierového vrecka s odstrihnutou špičkou a ozdobíme medovníky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre