Hokkaido gnocchi s kuracím mäsom
Hokkaido gnocchi s kuracím mäsom odporúčame vyskúšať pri akejkoľvek príležitosti. Hodia sa tak na bežný obed, ako aj na slávnostnú príležitosť. Je to recept, ktorý s pokojným svedomím zaradíme medzi sezónne jesenné špeciality. Kvalita aj pôžitok sú zaručené a to určite ocenia aj všetci, ktorých budete hostiť.
Na hokkaido pyré
1 kstekvica Hokkaido
soľ
olivový olej
Na hokkaido gnocchi
300 gpripravené hokkaido tekvicové pyré
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
1 ČLsoľ
1 ČLmleté chilli papričky
120 gcelozrnná špaldová múka
Na dokončenie
50 gmaslo
1 PLolivový olej
1 hrsťčerstvá šalvia (lístky)
1 strúčikcesnaku
1 ksčervená cibuľa
250 mlsmotana na varenie
rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
1 PLprovensálske korenie
500 gkuracie prsia (ideálne aj s kožou)
parmezán (hoblinky k podávaniu)
čerstvé bylinky k podávaniu
Postup
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Osolíme ich, pokvapkáme olejom a pečieme pri 190 °C asi 40 minút. Potom rozmixujeme na pyré, necháme ho vychladnúť a ideálne cez noc ho necháme odležať v chladničke.
Na cesto na gnocchi zmiešame pyré, tymián, soľ, chilli a múku. Vzniknuté cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme z nich valčeky, z ktorých odkrajujeme jednotlivé gnocchi. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 2 minúty, necháme odkvapkať a odložíme ich na bok.
Na panvici nahrejeme maslo s olejom, pridáme šalviu a smažíme do chrumkava. Primiešame prelisovaný cesnak a tekvicové gnocchi, necháme ich zozlátnuť, pridáme cibuľu, orestujeme, zalejeme smotanou a krátko prevaríme.
V druhej panvici na oleji osmažíme osolené a okorenené plátky kuracieho mäsa z oboch strán do zlatista. Podávame spoločne s tekvicovými gnocchmi, posypeme hoblinkami parmezánu, čerstvým tymiánom a šalviou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre