Hokkaido gnocchi s kuracím mäsom

Hokkaido gnocchi s kuracím mäsom

Hokkaido gnocchi s kuracím mäsom odporúčame vyskúšať pri akejkoľvek príležitosti. Hodia sa tak na bežný obed, ako aj na slávnostnú príležitosť. Je to recept, ktorý s pokojným svedomím zaradíme medzi sezónne jesenné špeciality. Kvalita aj pôžitok sú zaručené a to určite ocenia aj všetci, ktorých budete hostiť.

Na hokkaido pyré

  • 1 kstekvica Hokkaido

  • soľ

  • olivový olej

Na hokkaido gnocchi

  • 300 gpripravené hokkaido tekvicové pyré

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • 1 ČLsoľ

  • 1 ČLmleté chilli papričky

  • 120 gcelozrnná špaldová múka

Na dokončenie

  • 50 gmaslo

  • 1 PLolivový olej

  • 1 hrsťčerstvá šalvia (lístky)

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 250 mlsmotana na varenie

  • rastlinný olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLprovensálske korenie

  • 500 gkuracie prsia (ideálne aj s kožou)

  • parmezán (hoblinky k podávaniu)

  • čerstvé bylinky k podávaniu

Postup

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Osolíme ich, pokvapkáme olejom a pečieme pri 190 °C asi 40 minút. Potom rozmixujeme na pyré, necháme ho vychladnúť a ideálne cez noc ho necháme odležať v chladničke.

  2. Na cesto na gnocchi zmiešame pyré, tymián, soľ, chilli a múku. Vzniknuté cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme z nich valčeky, z ktorých odkrajujeme jednotlivé gnocchi. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 2 minúty, necháme odkvapkať a odložíme ich na bok.

  3. Na panvici nahrejeme maslo s olejom, pridáme šalviu a smažíme do chrumkava. Primiešame prelisovaný cesnak a tekvicové gnocchi, necháme ich zozlátnuť, pridáme cibuľu, orestujeme, zalejeme smotanou a krátko prevaríme.

  4. V druhej panvici na oleji osmažíme osolené a okorenené plátky kuracieho mäsa z oboch strán do zlatista. Podávame spoločne s tekvicovými gnocchmi, posypeme hoblinkami parmezánu, čerstvým tymiánom a šalviou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.