Hokkaido polievka s knedličkami z tekvicových semienok

Hokkaido polievka s knedličkami z tekvicových semienok

Hokkaido polievka patrí medzi obľúbené jesenné recepty. Ale jedli ste ju už niekedy s knedličkami z tekvicových semienok? To musíte vyskúšať, pretože ich chuť sa perfektne hodí do polievky a krásne ju tiež ozdobia. Pochutnáte si ako nikdy predtým.

Na polievku

  • 700 gtekvica Hokkaido

  • 20 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 1200 mlzeleninový vývar

  • mleté čierne korenie

  • chilli korenie

  • soľ

Na knedličky

  • 100 gtekvicové semienka

  • 50 govsené vločky

  • 70 gmaslo

  • 1/2 ČLmuškátový oriešok

  • soľ

  • 1 ksvajce

  • 1 PLcitrónová šťava

Na dokončenie

  • tekvicový olej

  • čerstvé bylinky

Postup

  1. Hokkaido očistíme, odstránime semienka a nakrájame ho na kocky. Na masle speníme cibuľu, pridáme tekvicu, chvíľku opekáme a zalejeme horúcim vývarom. Pridáme korenie, chilli, soľ a varíme do mäkka asi 15 minút.

  2. Tekvicové semienka a vločky rozmixujeme na sypkú zmes. Rozohrejeme maslo, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a prilejeme k sypkej zmesi. Vmiešame vajce a ochutíme citrónovou šťavou. Necháme pár minút odstáť a vytvarujeme guľôčky, ktoré varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú. Trvá to asi 3 minúty.

  3. Uvarenú hokkaido zmes aj s vodou rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, rozriedime ju vodou z guľôčok. Podľa potreby dochutíme. Každú porciu podávame s guľôčkami, tekvicovým olejom a bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.