Hokkaido polievka s knedličkami z tekvicových semienok
Hokkaido polievka patrí medzi obľúbené jesenné recepty. Ale jedli ste ju už niekedy s knedličkami z tekvicových semienok? To musíte vyskúšať, pretože ich chuť sa perfektne hodí do polievky a krásne ju tiež ozdobia. Pochutnáte si ako nikdy predtým.
Na polievku
700 gtekvica Hokkaido
20 gmaslo
1 kscibuľa
1200 mlzeleninový vývar
mleté čierne korenie
chilli korenie
soľ
Na knedličky
100 gtekvicové semienka
50 govsené vločky
70 gmaslo
1/2 ČLmuškátový oriešok
soľ
1 ksvajce
1 PLcitrónová šťava
Na dokončenie
tekvicový olej
čerstvé bylinky
Postup
Hokkaido očistíme, odstránime semienka a nakrájame ho na kocky. Na masle speníme cibuľu, pridáme tekvicu, chvíľku opekáme a zalejeme horúcim vývarom. Pridáme korenie, chilli, soľ a varíme do mäkka asi 15 minút.
Tekvicové semienka a vločky rozmixujeme na sypkú zmes. Rozohrejeme maslo, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, soľ a prilejeme k sypkej zmesi. Vmiešame vajce a ochutíme citrónovou šťavou. Necháme pár minút odstáť a vytvarujeme guľôčky, ktoré varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú. Trvá to asi 3 minúty.
Uvarenú hokkaido zmes aj s vodou rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, rozriedime ju vodou z guľôčok. Podľa potreby dochutíme. Každú porciu podávame s guľôčkami, tekvicovým olejom a bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre