Holandský rezeň so syrom gouda

Holandský rezeň so syrom gouda

S tradičnými jedlami väčšinou zabodujete. Vyskúšajte preto aj holandský rezeň so syrom gouda, ktorý vás poteší jemnosťou a vynikajúcou chuťou. Ideálnou prílohou sú zemiaky a môžete ich podávať buď varené alebo ako zemiakovú kašu.

Ingrediencie

  • 500 gmleté mäso z bravčového stehna

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 ksvajcia

  • 100 ml12 % smotana

  • 200 gsyr gouda

  • hladká múka na obaľovanie

  • 1 PLpolotučné mlieko

  • strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. V mise dôkladne premiešame vychladnuté mäso so soľou a korením. Keď sa začne lepiť, zapracujeme do neho po častiach rozšľahané vajcia so smotanou a nahrubo nastrúhaným syrom. Mäsovú zmes zakryjeme potravinovou fóliou a necháme odležať cez noc v chladničke.

  2. Z odležanej hmoty vytvarujeme 8 oválnych rezňov vysokých asi 8 mm, ktoré postupne obalíme v múke, zvyšných rozšľahaných vajíčkach s mliekom a v strúhanke.

  3. V hlbokej panvici rozohrejeme vysokú vrstvu oleja a obalené rezne na ňom vysmážame z oboch strán. Preložíme ich na papierové utierky a necháme dosať prebytočný tuk. Podávame spoločne s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.