Holandský rezeň so syrom gouda
S tradičnými jedlami väčšinou zabodujete. Vyskúšajte preto aj holandský rezeň so syrom gouda, ktorý vás poteší jemnosťou a vynikajúcou chuťou. Ideálnou prílohou sú zemiaky a môžete ich podávať buď varené alebo ako zemiakovú kašu.
Ingrediencie
500 gmleté mäso z bravčového stehna
soľ
mleté čierne korenie
4 ksvajcia
100 ml12 % smotana
200 gsyr gouda
hladká múka na obaľovanie
1 PLpolotučné mlieko
strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
Postup
V mise dôkladne premiešame vychladnuté mäso so soľou a korením. Keď sa začne lepiť, zapracujeme do neho po častiach rozšľahané vajcia so smotanou a nahrubo nastrúhaným syrom. Mäsovú zmes zakryjeme potravinovou fóliou a necháme odležať cez noc v chladničke.
Z odležanej hmoty vytvarujeme 8 oválnych rezňov vysokých asi 8 mm, ktoré postupne obalíme v múke, zvyšných rozšľahaných vajíčkach s mliekom a v strúhanke.
V hlbokej panvici rozohrejeme vysokú vrstvu oleja a obalené rezne na ňom vysmážame z oboch strán. Preložíme ich na papierové utierky a necháme dosať prebytočný tuk. Podávame spoločne s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre