Horúca kávová čokoláda s chilli

Horúca kávová čokoláda s chilli

Kávová horúca čokoláda s chilli vám odhalí tajomstvo dokonalého nápoja. Lahodná chuť a hustá konzistencia vás zahrejú a doprajú vám dokonalý gurmánsky zážitok. Ak čokoládu pripravujete počas chladnejších dní, určite ju vyskúšajte aj s chilli papričkou. Dodá jej nielen pikantnosť, ale podporí aj jej hrejivú stránku.

Na kávový sirup

  • 200 gmletá káva výraznejšej chuti

  • 200 gkrupicový cukor

Na čokoládu

  • 250 mlplnotučné mlieko

  • 1 ČL(zarovnaná) kukuričný škrob

  • 150 ghorká čokoláda s minimálne 65 % kakaa

  • 1 ksmalej chilli papričky + na ozdobenie

Na ozdobenie

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • kakao

Postup

  1. Najskôr si pripravíme sirup. Do kastrólika nasypeme kávu s cukrom, zalejeme ju 200 ml vody a privedieme k varu. Zmes varíme na miernom ohni asi 30 minút. Potom zlejeme cez plátno alebo filtračný papier a necháme pozvoľna prekvapkať. Nalejeme do pohára alebo fľaše a uchovávame v chladničke.

  2. Do kastróla s hrubým dnom nalejeme mlieko a privedieme ho k varu. Škrob rozmiešame v asi 50 ml vody a vlejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme asi 2 minúty.

  3. K zmesi pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a chilli papričku. Zahrievame a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Už nevaríme.

  4. Po rozpustení čokolády zmes odstavíme, vyberieme papričku a dochutíme kávovým sirupom. Nalejeme do hrnčekov a ozdobíme smotanou vyšľahanou na šľahačku. Posypeme kakaom a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
Dezerty
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.