Horúca kávová čokoláda s chilli
Kávová horúca čokoláda s chilli vám odhalí tajomstvo dokonalého nápoja. Lahodná chuť a hustá konzistencia vás zahrejú a doprajú vám dokonalý gurmánsky zážitok. Ak čokoládu pripravujete počas chladnejších dní, určite ju vyskúšajte aj s chilli papričkou. Dodá jej nielen pikantnosť, ale podporí aj jej hrejivú stránku.
Na kávový sirup
200 gmletá káva výraznejšej chuti
200 gkrupicový cukor
Na čokoládu
250 mlplnotučné mlieko
1 ČL(zarovnaná) kukuričný škrob
150 ghorká čokoláda s minimálne 65 % kakaa
1 ksmalej chilli papričky + na ozdobenie
Na ozdobenie
100 ml33 % smotana na šľahanie
kakao
Postup
Najskôr si pripravíme sirup. Do kastrólika nasypeme kávu s cukrom, zalejeme ju 200 ml vody a privedieme k varu. Zmes varíme na miernom ohni asi 30 minút. Potom zlejeme cez plátno alebo filtračný papier a necháme pozvoľna prekvapkať. Nalejeme do pohára alebo fľaše a uchovávame v chladničke.
Do kastróla s hrubým dnom nalejeme mlieko a privedieme ho k varu. Škrob rozmiešame v asi 50 ml vody a vlejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme asi 2 minúty.
K zmesi pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a chilli papričku. Zahrievame a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Už nevaríme.
Po rozpustení čokolády zmes odstavíme, vyberieme papričku a dochutíme kávovým sirupom. Nalejeme do hrnčekov a ozdobíme smotanou vyšľahanou na šľahačku. Posypeme kakaom a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre