Hovädzie steaky s chimichurri omáčkou

Hovädzie steaky s chimichurri omáčkou

Kombinácia mäsa a zemiakov môže prekvapiť, aj keď pôsobí úplne obyčajne. Napríklad aj vtedy, keď hovädzie steaky doplníte opekanými zemiakmi a chimichurri omáčkou, tak získate netradičný obed. Chimichurri omáčka je argentínska korenená bylinková omáčka, ktorá sa tradične podáva k hovädziemu mäsu a s naším receptom teraz môžete aj vy vyskúšať ako chutí. Je to známa lahôdka.

Ingrediencie

  • 800 gbaby zemiaky

  • olivový olej

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 300 gcherry paradajky na stonke

  • 800 ghovädzí steak

Na chimichurri omáčku

  • hladkolistý petržlen

  • 1 PLoregano

  • 2 ČLrozmarín

  • 1 ČLdrvené sušené chilli korenie

  • 1 strúčikcesnaku

  • 3 PLčervený vínny ocot

  • 3 PLolivový olej

Postup

  1. Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, osušíme, prepolíme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zemiaky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme ich. Dobre premiešame. Pečieme ich v rúre predhriatej na 180 °C do mäkka, približne 40 minút. Približne v polovici pečenia k nim pridáme paradajky na stonke.

  2. Medzitým steaky umyjeme a osušíme papierovými kuchynskými utierkami. Mäso potrieme olivovým olejom a dôkladne osolíme a okoreníme. Rozpálime veľkú, nepriľnavú panvicu, vložíme do nej steaky a opekáme ich 3 minúty z každej strany. Mali by byť stredne prepečené a vo vnútri ružové.

  3. Opečené zemiaky zabalíme do alobalu a necháme ich 5 minút odležať. Na omáčku zmiešame všetky suroviny a približne 1 lyžicu omáčky pridáme aj k zemiakom a premiešame. Odležané steaky podávame s pečenými zemiakmi, paradajkami a zvyšnou chimichurri omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.