Hovädzie steaky s chimichurri omáčkou
Kombinácia mäsa a zemiakov môže prekvapiť, aj keď pôsobí úplne obyčajne. Napríklad aj vtedy, keď hovädzie steaky doplníte opekanými zemiakmi a chimichurri omáčkou, tak získate netradičný obed. Chimichurri omáčka je argentínska korenená bylinková omáčka, ktorá sa tradične podáva k hovädziemu mäsu a s naším receptom teraz môžete aj vy vyskúšať ako chutí. Je to známa lahôdka.
Ingrediencie
800 gbaby zemiaky
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
300 gcherry paradajky na stonke
800 ghovädzí steak
Na chimichurri omáčku
hladkolistý petržlen
1 PLoregano
2 ČLrozmarín
1 ČLdrvené sušené chilli korenie
1 strúčikcesnaku
3 PLčervený vínny ocot
3 PLolivový olej
Postup
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, osušíme, prepolíme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zemiaky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme ich. Dobre premiešame. Pečieme ich v rúre predhriatej na 180 °C do mäkka, približne 40 minút. Približne v polovici pečenia k nim pridáme paradajky na stonke.
Medzitým steaky umyjeme a osušíme papierovými kuchynskými utierkami. Mäso potrieme olivovým olejom a dôkladne osolíme a okoreníme. Rozpálime veľkú, nepriľnavú panvicu, vložíme do nej steaky a opekáme ich 3 minúty z každej strany. Mali by byť stredne prepečené a vo vnútri ružové.
Opečené zemiaky zabalíme do alobalu a necháme ich 5 minút odležať. Na omáčku zmiešame všetky suroviny a približne 1 lyžicu omáčky pridáme aj k zemiakom a premiešame. Odležané steaky podávame s pečenými zemiakmi, paradajkami a zvyšnou chimichurri omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre