Hrášková kaša s údeným mäsom
Tradičné jedlo, akým je hrachová kaša s údeným mäsom, sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Napríklad môžete použiť mrazený hrášok a kašu zvýrazniť aj osmaženými chilly papričkami.
Ingrediencie
600 gúdené mäso (napríklad údená bravčová krkovička)
soľ podľa chuti
chilli papričky podľa chuti
rastlinný olej na smaženie
3 kscibuľa
1 PLhladká múka
800 gmrazený hrášok
2 ksjarná cibuľka
2 PLmaslo
1 kscitrón
muškátový oriešok
1 hrsťčerstvá mäta
cukor
mleté čierne korenie
Postup
Mäso nakrájame na plátky a prehrejeme v zakrytom hrnci v osolenej vode. Chilly papričky krátko osmažíme na oleji a preložíme ich na papierovú utierku.
Cibuľu nakrájame na kolieska a premiešame s múkou. Na oleji po papričkách postupne osmažíme cibuľu dozlatista, preložíme ju na tanier vyložený kuchynskou utierkou a osolíme.
Hrášok prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, necháme ju zosklovatieť na masle, zalejeme trochou vody, pridáme hrášok a rozmixujeme na kašu.
Kašu dochutíme citrónovou šťavou s nastrúhanou kôrou, muškátovým orieškom, nasekanou mätou, cukrom, soľou a korením. Podávame spolu s mäsom, cibuľou a chilly papričkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre