Hrášková kaša s údeným mäsom

Hrášková kaša s údeným mäsom

Tradičné jedlo, akým je hrachová kaša s údeným mäsom, sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Napríklad môžete použiť mrazený hrášok a kašu zvýrazniť aj osmaženými chilly papričkami.

Ingrediencie

  • 600 gúdené mäso (napríklad údená bravčová krkovička)

  • soľ podľa chuti

  • chilli papričky podľa chuti

  • rastlinný olej na smaženie

  • 3 kscibuľa

  • 1 PLhladká múka

  • 800 gmrazený hrášok

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 2 PLmaslo

  • 1 kscitrón

  • muškátový oriešok

  • 1 hrsťčerstvá mäta

  • cukor

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky a prehrejeme v zakrytom hrnci v osolenej vode. Chilly papričky krátko osmažíme na oleji a preložíme ich na papierovú utierku.

  2. Cibuľu nakrájame na kolieska a premiešame s múkou. Na oleji po papričkách postupne osmažíme cibuľu dozlatista, preložíme ju na tanier vyložený kuchynskou utierkou a osolíme.

  3. Hrášok prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, necháme ju zosklovatieť na masle, zalejeme trochou vody, pridáme hrášok a rozmixujeme na kašu.

  4. Kašu dochutíme citrónovou šťavou s nastrúhanou kôrou, muškátovým orieškom, nasekanou mätou, cukrom, soľou a korením. Podávame spolu s mäsom, cibuľou a chilly papričkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.