Hrejivé tekvicové latté
Máločo je tradičnejším, moderným, jesenným nápojom ako hrejivé tekvicové latté. Ak ste ho doteraz ešte nemali príležitosť ochutnať, ďalej už nečakajte a pripravte si ho doma. Nie je to zložité a chuť bude minimálne taká, ako keby ste išli do kaviarne. Dokonca zaň doma utratíte zlomok ceny z toho, čo by ste platili v kaviarenských reťazcoch.
Na sirup
1/4 ksmenšia tekvica Hokkaido
3 PLtrstinový cukor
2 ČLmletá škorica
1 ČLsušený zázvor
muškátový oriešok podľa chuti
1 ČLmletý klinček
Na prípravu latté
čerstvo pripravená káva
šľahačka v spreji
mletá škorica
celá škorica
plnotučné mlieko
Postup
Umytú a olúpanú tekvicu nakrájame na kocky a pečieme ich pri 180 °C do mäkka. Potom ich rozmixujeme na pyré.
Do hrnca nalejeme hrnček vody, pridáme cukor, zmes korenia a privedieme k varu. Na miernom ohni varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme nechladnúť. Potom sirup premiešame s pyré a skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke.
Porciu latté pripravíme tak, že do pohára dáme asi lyžicu sirupu, zalejeme ho našľahaným mliekom a pridáme porciu kávy. Ozdobíme šľahačkou, posypeme škoricou a môžeme ozdobiť celou škoricou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre