Hrejivé tekvicové latté

Hrejivé tekvicové latté

Máločo je tradičnejším, moderným, jesenným nápojom ako hrejivé tekvicové latté. Ak ste ho doteraz ešte nemali príležitosť ochutnať, ďalej už nečakajte a pripravte si ho doma. Nie je to zložité a chuť bude minimálne taká, ako keby ste išli do kaviarne. Dokonca zaň doma utratíte zlomok ceny z toho, čo by ste platili v kaviarenských reťazcoch.

Na sirup

  • 1/4 ksmenšia tekvica Hokkaido

  • 3 PLtrstinový cukor

  • 2 ČLmletá škorica

  • 1 ČLsušený zázvor

  • muškátový oriešok podľa chuti

  • 1 ČLmletý klinček

Na prípravu latté

  • čerstvo pripravená káva

  • šľahačka v spreji

  • mletá škorica

  • celá škorica

  • plnotučné mlieko

Postup

  1. Umytú a olúpanú tekvicu nakrájame na kocky a pečieme ich pri 180 °C do mäkka. Potom ich rozmixujeme na pyré.

  2. Do hrnca nalejeme hrnček vody, pridáme cukor, zmes korenia a privedieme k varu. Na miernom ohni varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme nechladnúť. Potom sirup premiešame s pyré a skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke.

  3. Porciu latté pripravíme tak, že do pohára dáme asi lyžicu sirupu, zalejeme ho našľahaným mliekom a pridáme porciu kávy. Ozdobíme šľahačkou, posypeme škoricou a môžeme ozdobiť celou škoricou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.