Hŕstková polievka s krúpami
Hŕstková polievka s krúpami bude lákadlom na jedálničku vo vašej domácnosti. Tradičná polievka sa pripravuje rôznymi spôsobmi a vždy sa v nej trochu menia aj jednotlivé suroviny. Tento recept obsahuje zmes strukovín aj zeleniny a je dokonale vyladený koreninami a čerstvou majoránkou. Jednoducho plný vynikajúcich chutí.
Ingrediencie
30 gšošovica
30 ghrach
30 gkrúpy
soľ podľa chuti
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
50 gmrkva
50 gzeler
100 gzemiaky
2 PLbravčová masť
2 PLhladká múka
1000 mlzeleninový vývar
mleté čierne korenie podľa chuti
mletá rasca podľa chuti
4 vetvičkyčerstvá majoránka
Postup
Strukoviny a krúpy namočíme cez noc do studenej vody. Potom všetko varíme asi 30 minút vo vriacej a osolenej vode. Po uvarení precedíme.
Cibuľu, cesnak a zeleninu olúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky. Na masti orestujeme najskôr cibuľu, po 3 minútach pridáme zeleninu a cesnak.
Spoločne restujeme 2 minúty, prisypeme múku, premiešame a zalejeme vývarom. Vmiešame predvarené strukoviny a nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a vmiešame rascu.
Polievku varíme na miernom ohni asi 20 minút domäkka. Pred koncom varenia pridáme čerstvú nakrájanú majoránku otrhanú zo stoniek a polievku môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre