Hŕstková polievka s krúpami

Hŕstková polievka s krúpami

Hŕstková polievka s krúpami bude lákadlom na jedálničku vo vašej domácnosti. Tradičná polievka sa pripravuje rôznymi spôsobmi a vždy sa v nej trochu menia aj jednotlivé suroviny. Tento recept obsahuje zmes strukovín aj zeleniny a je dokonale vyladený koreninami a čerstvou majoránkou. Jednoducho plný vynikajúcich chutí.

Ingrediencie

  • 30 gšošovica

  • 30 ghrach

  • 30 gkrúpy

  • soľ podľa chuti

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 50 gmrkva

  • 50 gzeler

  • 100 gzemiaky

  • 2 PLbravčová masť

  • 2 PLhladká múka

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • mletá rasca podľa chuti

  • 4 vetvičkyčerstvá majoránka

Postup

  1. Strukoviny a krúpy namočíme cez noc do studenej vody. Potom všetko varíme asi 30 minút vo vriacej a osolenej vode. Po uvarení precedíme.

  2. Cibuľu, cesnak a zeleninu olúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky. Na masti orestujeme najskôr cibuľu, po 3 minútach pridáme zeleninu a cesnak.

  3. Spoločne restujeme 2 minúty, prisypeme múku, premiešame a zalejeme vývarom. Vmiešame predvarené strukoviny a nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme a vmiešame rascu.

  4. Polievku varíme na miernom ohni asi 20 minút domäkka. Pred koncom varenia pridáme čerstvú nakrájanú majoránku otrhanú zo stoniek a polievku môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.