Hruškový džem s badiánom

Hruškový džem s badiánom

Hruškový džem s badiánom si môžete uvariť kedykoľvek, ale počas sezóny je ovocie najšťavnatejšie a prirodzene dozreté na slnku. Hrušky sú v plnej chuti a tak si pripravte aspoň pár pohárikov sladkej dobroty. Pre vianočku alebo pre briošku bude tou najlepšou spoločnosťou.

Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)

  • 1000 gočistená hruška

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 500 gtrstinový cukor

  • 4 kshviezdička badián

  • 6 kscelý klinček

  • 1 ČLmletý badián

Postup

  1. Hrušky nakrájame na drobné kúsky, dáme ich do misy a premiešame s citrónovou šťavou a cukrom. Necháme ich odležať v chladničke, najlepšie do druhého dňa.

  2. Potom ich vložíme do hrnca s hrubým dnom, pridáme celý badián s klinčekmi a pozvoľna varíme, pokým džem nezhustne. Hotový džem ochutíme ešte mletým badiánom.

  3. Čisté poháre naplníme hotovým džemom a uzavrieme viečkami. Otočíme ich hore dnom a necháme kompletne vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.