Hruškový džem s badiánom
Hruškový džem s badiánom si môžete uvariť kedykoľvek, ale počas sezóny je ovocie najšťavnatejšie a prirodzene dozreté na slnku. Hrušky sú v plnej chuti a tak si pripravte aspoň pár pohárikov sladkej dobroty. Pre vianočku alebo pre briošku bude tou najlepšou spoločnosťou.
Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)
1000 gočistená hruška
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
500 gtrstinový cukor
4 kshviezdička badián
6 kscelý klinček
1 ČLmletý badián
Postup
Hrušky nakrájame na drobné kúsky, dáme ich do misy a premiešame s citrónovou šťavou a cukrom. Necháme ich odležať v chladničke, najlepšie do druhého dňa.
Potom ich vložíme do hrnca s hrubým dnom, pridáme celý badián s klinčekmi a pozvoľna varíme, pokým džem nezhustne. Hotový džem ochutíme ešte mletým badiánom.
Čisté poháre naplníme hotovým džemom a uzavrieme viečkami. Otočíme ich hore dnom a necháme kompletne vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre