Hruškový šalát s gorgonzolou

Hruškový šalát s gorgonzolou

Keď dostanete chuť na niečo ľahšie a zdravšie, pripravte si jesenný hruškový šalát s gorgonzolou. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete podávať samotné alebo ako predjedlo pred slávnostným chodom. Nezabudnite pridať pekanové orechy, ich špecifická chuť sa perfektne hodí do jesenných jedál.

Na dresing

  • 3 PLextra panenský olivový olej

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 1 PLmed

  • 1/2 ČLsoľ

Na šalát

  • 1 hrsťpekanové orechy

  • 100 gšalát (mix šalátových listov)

  • 1 hrsťpolníček

  • 1/2 ksšalátová uhorka

  • 1 ksveľká hruška

  • 200 gsyr gorgonzola

  • 1 PLbrusnicový džem

Postup

  1. Najskôr si pripravíme dresing. V miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, med a soľ.

  2. Na panvici orestujeme na sucho orechy do zlatista. Do dvoch väčších tanierov rozdelíme šalátové listy s polníčkom a nakrájanou uhorkou.

  3. Do pripravených tanierov dáme osminky hrušky, kúsky gorgonzoly, brusnicový džem, pokvapkáme pripraveným dresingom a posypeme orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlepkové jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.