Hruškový šalát s gorgonzolou
Keď dostanete chuť na niečo ľahšie a zdravšie, pripravte si jesenný hruškový šalát s gorgonzolou. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete podávať samotné alebo ako predjedlo pred slávnostným chodom. Nezabudnite pridať pekanové orechy, ich špecifická chuť sa perfektne hodí do jesenných jedál.
Na dresing
3 PLextra panenský olivový olej
2 PLcitrónová šťava
1 PLmed
1/2 ČLsoľ
Na šalát
1 hrsťpekanové orechy
100 gšalát (mix šalátových listov)
1 hrsťpolníček
1/2 ksšalátová uhorka
1 ksveľká hruška
200 gsyr gorgonzola
1 PLbrusnicový džem
Postup
Najskôr si pripravíme dresing. V miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, med a soľ.
Na panvici orestujeme na sucho orechy do zlatista. Do dvoch väčších tanierov rozdelíme šalátové listy s polníčkom a nakrájanou uhorkou.
Do pripravených tanierov dáme osminky hrušky, kúsky gorgonzoly, brusnicový džem, pokvapkáme pripraveným dresingom a posypeme orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre