Hruškový závin s marcipánom

Hruškový závin s marcipánom

Jemné, sladké a priam predurčené na to, aby hrušky boli pridávané do všetkých koláčov a maškŕt. Upečte si hruškový závin s marcipánom a už prvý kúsok vám pripraví nekonečný pocit radosti. Hrušky sú skvelé ovocie, ktoré má vysoký obsah vody a vlákniny a ideálne je konzumovať ich aj so šupkou. Takýto závin je dokonalou reklamou na jesenné dobroty plné výrazných chutí a vôní.

Na cesto

  • 150 ghladká múka

  • 50 gmaslo

  • 1 PLolej

  • 1 PLvínny ocot

  • 1 štipkasoľ

  • 50 gmaslo na potretie

Na náplň

  • 8 kshrušky

  • 1 kscitrónová šťava z citróna

  • 20 gkrupicový cukor

  • 1 balenieškoricový cukor

  • 60 gstrúhanka

  • 50 gvopred vychladený marcipán

  • práškový cukor na posypanie

  • mandle na ozdobenie

Postup

  1. Múku preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, 50 ml vlažnej vody, olej, ocot, soľ a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme pri izbovej teplote 30 minút odležať.

  2. Hrušky olúpeme, pokrájame ich na štvrtiny, vykrojíme stredy s jadierkami a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s cukrom a škoricovým cukrom.

  3. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30x40 cm a prenesieme ho na utierku. Na cesto nasypeme strúhanku, rozložíme hruškovú náplň. Na náplň na hrubo nastrúhame marcipán.

  4. Pomocou utierky zrolujeme do závinu a okraje cesta k sebe dobre pritlačíme. Závin preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení povrch potrieme rozpusteným maslom a necháme vychladnúť na kovovej mriežke. Pred podávaním pocukríme a ozdobíme mandľami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.