Hubová omáčka s hovädzím mäsom
Hubová omáčka s hovädzím mäsom vám doprajú dokonalý súzvuk na tanieri. Príprava tohto receptu si vyžaduje viac času, ale šikovní kuchári si s tým poradia ľavou zadnou. Huby dodávajú jedlám nádhernú arómu a dajú sa kombinovať s mnohými surovinami. Vyskúšajte, ako chutí na jazyku sa rozpadajúca hovädzina v hladkej omáčke – budete sa zalizovať.
Ingrediencie
700 ghovädzie mäso zadné
soľ
korenie na divinu
200 gkoreňová zelenina
25 gmaslo
25 ghladká múka
400 mlhovädzí vývar
1 PLmaslo na opečenie húb
250 gčerstvé huby
celá rasca podľa chuti
1 hrsť(vňať) hladkolistý petržlen
čerstvý tymián
mleté čierne korenie
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, vložíme do hrnca s osolenou vodou, korením na divinu, koreňovú zeleninu a varíme do mäkka a precedíme. Mäso udržujeme v teple a vývar uchováme. V hrnci na strednom stupni speníme maslo, zasypeme múku a miešame asi 5 minút.
Prilejeme tretinu vývaru a pokračujeme v miešaní, pokým sa nevytvorí hustá kaša. Dolejeme ďalšiu tretinu vývaru a znovu rozmiešame do hladka. Nakoniec vlejeme zvyšný vývar a privedieme k varu, varíme asi 20 minút.
Huby očistíme a nakrájame na veľkosť sústa. Na panvici nahrejeme maslo, pridáme huby, osolíme, posypeme rascou a vydusíme tuk.
Huby vyberieme z tuku a primiešame do omáčky. Petržlenovú vňať nasekáme na hrubo a spolu s natrhanými lístkami tymiánu pridáme do omáčky tesne pred podávaním. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame napríklad so špeclami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre