Hubová omáčka s hovädzím mäsom

Hubová omáčka s hovädzím mäsom

Hubová omáčka s hovädzím mäsom vám doprajú dokonalý súzvuk na tanieri. Príprava tohto receptu si vyžaduje viac času, ale šikovní kuchári si s tým poradia ľavou zadnou. Huby dodávajú jedlám nádhernú arómu a dajú sa kombinovať s mnohými surovinami. Vyskúšajte, ako chutí na jazyku sa rozpadajúca hovädzina v hladkej omáčke – budete sa zalizovať.

Ingrediencie

  • 700 ghovädzie mäso zadné

  • soľ

  • korenie na divinu

  • 200 gkoreňová zelenina

  • 25 gmaslo

  • 25 ghladká múka

  • 400 mlhovädzí vývar

  • 1 PLmaslo na opečenie húb

  • 250 gčerstvé huby

  • celá rasca podľa chuti

  • 1 hrsť(vňať) hladkolistý petržlen

  • čerstvý tymián

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, vložíme do hrnca s osolenou vodou, korením na divinu, koreňovú zeleninu a varíme do mäkka a precedíme. Mäso udržujeme v teple a vývar uchováme. V hrnci na strednom stupni speníme maslo, zasypeme múku a miešame asi 5 minút.

  2. Prilejeme tretinu vývaru a pokračujeme v miešaní, pokým sa nevytvorí hustá kaša. Dolejeme ďalšiu tretinu vývaru a znovu rozmiešame do hladka. Nakoniec vlejeme zvyšný vývar a privedieme k varu, varíme asi 20 minút.

  3. Huby očistíme a nakrájame na veľkosť sústa. Na panvici nahrejeme maslo, pridáme huby, osolíme, posypeme rascou a vydusíme tuk.

  4. Huby vyberieme z tuku a primiešame do omáčky. Petržlenovú vňať nasekáme na hrubo a spolu s natrhanými lístkami tymiánu pridáme do omáčky tesne pred podávaním. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame napríklad so špeclami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.