Hubová omáčka s kuracím mäsom v jednom pekáčiku
Hubová omáčka s kuracím mäsom v jednom pekáčiku je vynikajúcou kombináciou chutí. V jednoduchej omáčke vynikne chuť zmesi húb, ktorú skvele dopĺňa rozmarín. Tento recept si získa vaše srdce, pretože jeho plná chuť a jednoduchá príprava vám doslova učarujú.
Ingrediencie
500 gčerstvé lesné huby alebo šampiňóny
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
2 PLrastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
4 kskuracie stehná
2 PLjablčný ocot
1 PLhladká múka
250 mlkurací vývar
1 ČLčerstvý tymián
1 vetvičkarozmarín
100 mlkyslá smotana
Postup
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame na jemno. Na panvici na oleji opečieme osolené a okorenené kuracie stehná z oboch strán. Potom ich dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 190 °C asi 40 minút.
Do panvice dáme nakrájanú cibuľu a osmažíme ju, pridáme cesnak a restujeme 1 až 2 minúty. Pridáme nakrájané huby, opečieme ich a primiešame jablčný ocot. Huby posypeme múkou a premiešame, postupne prilejeme vývar, privedieme k varu. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a nasekaný rozmarín.
Omáčku varíme na miernom ohni asi 15 minút a potom ich nalejeme k mäsu, necháme spoločne 15 minút v rúre. Nakoniec primiešame smotanu a podľa potreby dochutíme soľou, korením a octom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre