Hubová omáčka s kuracím mäsom v jednom pekáčiku

Hubová omáčka s kuracím mäsom v jednom pekáčiku

Hubová omáčka s kuracím mäsom v jednom pekáčiku je vynikajúcou kombináciou chutí. V jednoduchej omáčke vynikne chuť zmesi húb, ktorú skvele dopĺňa rozmarín. Tento recept si získa vaše srdce, pretože jeho plná chuť a jednoduchá príprava vám doslova učarujú.

Ingrediencie

  • 500 gčerstvé lesné huby alebo šampiňóny

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 PLrastlinný olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 kskuracie stehná

  • 2 PLjablčný ocot

  • 1 PLhladká múka

  • 250 mlkurací vývar

  • 1 ČLčerstvý tymián

  • 1 vetvičkarozmarín

  • 100 mlkyslá smotana

Postup

  1. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame na jemno. Na panvici na oleji opečieme osolené a okorenené kuracie stehná z oboch strán. Potom ich dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 190 °C asi 40 minút.

  2. Do panvice dáme nakrájanú cibuľu a osmažíme ju, pridáme cesnak a restujeme 1 až 2 minúty. Pridáme nakrájané huby, opečieme ich a primiešame jablčný ocot. Huby posypeme múkou a premiešame, postupne prilejeme vývar, privedieme k varu. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a nasekaný rozmarín.

  3. Omáčku varíme na miernom ohni asi 15 minút a potom ich nalejeme k mäsu, necháme spoločne 15 minút v rúre. Nakoniec primiešame smotanu a podľa potreby dochutíme soľou, korením a octom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.