Hubová omáčka s mäsom a ryžou

Hubová omáčka s mäsom a ryžou

Jednoduchá hubová omáčka s mäsom a ryžou je vždy skvelý nápad na obed alebo na výdatnejšiu večeru. Keď už neviete, čo by ste uvarili a fantázia si vzala voľno, vyskúšajte tento recept. Je ideálny pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 4 plátkybravčové karé

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rastlinný olej

  • 1/2 ČLmletá rasca

  • 2 hrsťsušené huby

  • kyslá smotana podľa chuti

  • 1 PLhladká múka

  • 500 guvarená ryža ako príloha k servírovaniu

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme a osušíme, z oboch strán osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji necháme sprudka zatiahnuť.

  2. Medzitým pripravíme sušené huby, ktoré v miske zalejeme vriacou vodou. Opečené mäso posypeme rascou, necháme rozvoňať, pridáme huby aj s tekutinou, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

  3. Hotové mäso vyberieme z omáčky, ktorú dochutíme soľou, korením, pridáme kyslú smotanu a zahustíme trochou múky. Podávame s ryžou a môžeme doplniť kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.