Hubová omáčka s mäsom a ryžou
Jednoduchá hubová omáčka s mäsom a ryžou je vždy skvelý nápad na obed alebo na výdatnejšiu večeru. Keď už neviete, čo by ste uvarili a fantázia si vzala voľno, vyskúšajte tento recept. Je ideálny pre celú rodinu.
Ingrediencie
4 plátkybravčové karé
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
1/2 ČLmletá rasca
2 hrsťsušené huby
kyslá smotana podľa chuti
1 PLhladká múka
500 guvarená ryža ako príloha k servírovaniu
Postup
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme, z oboch strán osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji necháme sprudka zatiahnuť.
Medzitým pripravíme sušené huby, ktoré v miske zalejeme vriacou vodou. Opečené mäso posypeme rascou, necháme rozvoňať, pridáme huby aj s tekutinou, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
Hotové mäso vyberieme z omáčky, ktorú dochutíme soľou, korením, pridáme kyslú smotanu a zahustíme trochou múky. Podávame s ryžou a môžeme doplniť kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre