Hubová štrúdľa s hráškom
Krehká hubová štrúdľa s hráškom a syrom má niekoľko možností, ako si ju vychutnáte. Skvelá je aj samotná napríklad k poháru piva, ale môžete ju konzumovať aj ako jednoduchšiu večeru spolu so zeleninovým šalátom alebo to napríklad môže byť príloha k hustej zemiakovej polievke. Je len na vás, ktorý spôsob vám bude vyhovovať najviac.
Ingrediencie
600 gčerstvé huby
1 kscibuľa
30 gmaslo
celá rasca
3 PLparadajkový pretlak
1 PLbalzamikový ocot
2 vetvičkyčerstvá majoránka
1 zväzokhladkolistý petržlen
150 ghrášok
100 gsyr eidam
300 glístkové cesto
1 ksvajce na potretie
soľ
Postup
Huby očistíme a prekrojíme na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Pridáme rascu a huby a restujeme asi 10 minút.
Potom pridáme pretlak, ocot, nasekané bylinky a hrášok. Premiešame a restujeme ešte 5 minút. Nakoniec vmiešame do hubovej zmesi nastrúhaný syr a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Nanesieme na neho pripravenú hubovú zmes a zrolujeme do závinu. Prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Posypeme rascou a soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre