Hubová štrúdľa s hráškom

Hubová štrúdľa s hráškom

Krehká hubová štrúdľa s hráškom a syrom má niekoľko možností, ako si ju vychutnáte. Skvelá je aj samotná napríklad k poháru piva, ale môžete ju konzumovať aj ako jednoduchšiu večeru spolu so zeleninovým šalátom alebo to napríklad môže byť príloha k hustej zemiakovej polievke. Je len na vás, ktorý spôsob vám bude vyhovovať najviac.

Ingrediencie

  • 600 gčerstvé huby

  • 1 kscibuľa

  • 30 gmaslo

  • celá rasca

  • 3 PLparadajkový pretlak

  • 1 PLbalzamikový ocot

  • 2 vetvičkyčerstvá majoránka

  • 1 zväzokhladkolistý petržlen

  • 150 ghrášok

  • 100 gsyr eidam

  • 300 glístkové cesto

  • 1 ksvajce na potretie

  • soľ

Postup

  1. Huby očistíme a prekrojíme na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme maslo a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Pridáme rascu a huby a restujeme asi 10 minút.

  2. Potom pridáme pretlak, ocot, nasekané bylinky a hrášok. Premiešame a restujeme ešte 5 minút. Nakoniec vmiešame do hubovej zmesi nastrúhaný syr a necháme vychladnúť.

  3. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Nanesieme na neho pripravenú hubovú zmes a zrolujeme do závinu. Prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Posypeme rascou a soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.