Hubové rizoto s kuracím mäsom
Chutné hubové rizoto s kuracinou chutí ako z dobrej reštaurácie. Použite ryžu arborio, ktorá je najvhodnejšia na prípravu rizota a neoľutujete. Vďaka nej bude perfektne krémové, ako pravé talianske.
Ingrediencie
400 gkuracie prsia (najlepšie aj s kožou)
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 ksčervená cibuľa
300 gryža Arborio
200 mlbiele víno
1 hrsťsušené huby
1 ČLsušený tymián
1000 mlkurací vývar
3 PLstrúhaný parmezán
60 gmaslo
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Mäso osolíme, okoreníme, na lyžici olivového oleja opečieme z oboch strán do zlatista. Potom ho dopečieme zakryté v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
V hrnci zohrejeme 2 lyžice oleja, speníme na jemno nakrájanú cibuľu a prisypeme ryžu. Krátko orestujeme a zalejeme vínom. Necháme odpariť.
Pridáme huby, tymián a zalejeme horúcim vývarom. Za stáleho miešania pomaly varíme asi 20 minút. Podľa potreby pridávame vodu. Nakoniec vmiešame parmezán, maslo a nakrájanú petržlenovú vňať. Osolíme.
Rizoto podávame pokvapkané olivovým olejom, spolu s nakrájaným mäsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre