Hubové rizoto s kuracím mäsom

Hubové rizoto s kuracím mäsom

Chutné hubové rizoto s kuracinou chutí ako z dobrej reštaurácie. Použite ryžu arborio, ktorá je najvhodnejšia na prípravu rizota a neoľutujete. Vďaka nej bude perfektne krémové, ako pravé talianske.

Ingrediencie

  • 400 gkuracie prsia (najlepšie aj s kožou)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 300 gryža Arborio

  • 200 mlbiele víno

  • 1 hrsťsušené huby

  • 1 ČLsušený tymián

  • 1000 mlkurací vývar

  • 3 PLstrúhaný parmezán

  • 60 gmaslo

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Mäso osolíme, okoreníme, na lyžici olivového oleja opečieme z oboch strán do zlatista. Potom ho dopečieme zakryté v rúre pri 180 °C asi 15 minút.

  2. V hrnci zohrejeme 2 lyžice oleja, speníme na jemno nakrájanú cibuľu a prisypeme ryžu. Krátko orestujeme a zalejeme vínom. Necháme odpariť.

  3. Pridáme huby, tymián a zalejeme horúcim vývarom. Za stáleho miešania pomaly varíme asi 20 minút. Podľa potreby pridávame vodu. Nakoniec vmiešame parmezán, maslo a nakrájanú petržlenovú vňať. Osolíme.

  4. Rizoto podávame pokvapkané olivovým olejom, spolu s nakrájaným mäsom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.