Hustá krémová rybacia polievka
Hustá krémová polievka si zaslúži niekoľko druhov rybích špecialít. Losos a halibut, ale aj krevety dodajú jej chuti plnosť a zároveň sa neprebijú s mixom zeleniny, ktorý do nej použijete. To, že je naozaj hustá a krémová, vidno už na obrázku, čiže je výdatná a stačí jej menšie množstvo, aby ste sa nasýtili.
Ingrediencie
100 gmrkva
100 gpór
100 gcibuľa
100 gzemiaky
2 PLslnečnicový olej
35 ghladká múka
1 PLdijonska horčica
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
150 glosos
150 gryba halibut
150 gväčšie krevety
250 mlsmotana na šľahanie
Postup
Na kúsky nakrájanú mrkvu, pór, cibuľu a zemiaky opekáme na rozpálenom oleji asi 5 minút. Potom zaprášime múkou a minútu spoločne miešame.
Zalejeme 750 ml vody, pridáme horčicu, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky takmer mäkké.
Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájané rybie mäso, olúpané krevety bez črievka a spoločne varíme na miernom ohni asi 10 minút. Zjemníme smotanou, krátko prehrejeme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme ozdobiť napríklad kúskami pažítky alebo kolieskami póru. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre