Hustá krémová rybacia polievka
Hustá krémová polievka si zaslúži niekoľko druhov rybích špecialít. Losos a halibut, ale aj krevety dodajú jej chuti plnosť a zároveň sa neprebijú s mixom zeleniny, ktorý do nej použijete. To, že je naozaj hustá a krémová, vidno už na obrázku, čiže je výdatná a stačí jej menšie množstvo, aby ste sa nasýtili.
Ingrediencie
- 100 gmrkva 
- 100 gpór 
- 100 gcibuľa 
- 100 gzemiaky 
- 2 PLslnečnicový olej 
- 35 ghladká múka 
- 1 PLdijonska horčica 
- soľ podľa chuti 
- mleté čierne korenie podľa chuti 
- 150 glosos 
- 150 gryba halibut 
- 150 gväčšie krevety 
- 250 mlsmotana na šľahanie 
Postup
- Na kúsky nakrájanú mrkvu, pór, cibuľu a zemiaky opekáme na rozpálenom oleji asi 5 minút. Potom zaprášime múkou a minútu spoločne miešame. 
- Zalejeme 750 ml vody, pridáme horčicu, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky takmer mäkké. 
- Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájané rybie mäso, olúpané krevety bez črievka a spoločne varíme na miernom ohni asi 10 minút. Zjemníme smotanou, krátko prehrejeme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme ozdobiť napríklad kúskami pažítky alebo kolieskami póru. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre