Hustá krémová rybacia polievka

Hustá krémová rybacia polievka

Hustá krémová polievka si zaslúži niekoľko druhov rybích špecialít. Losos a halibut, ale aj krevety dodajú jej chuti plnosť a zároveň sa neprebijú s mixom zeleniny, ktorý do nej použijete. To, že je naozaj hustá a krémová, vidno už na obrázku, čiže je výdatná a stačí jej menšie množstvo, aby ste sa nasýtili.

Ingrediencie

  • 100 gmrkva

  • 100 gpór

  • 100 gcibuľa

  • 100 gzemiaky

  • 2 PLslnečnicový olej

  • 35 ghladká múka

  • 1 PLdijonska horčica

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 150 glosos

  • 150 gryba halibut

  • 150 gväčšie krevety

  • 250 mlsmotana na šľahanie

Postup

  1. Na kúsky nakrájanú mrkvu, pór, cibuľu a zemiaky opekáme na rozpálenom oleji asi 5 minút. Potom zaprášime múkou a minútu spoločne miešame.

  2. Zalejeme 750 ml vody, pridáme horčicu, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky takmer mäkké.

  3. Potom pridáme na väčšie kúsky nakrájané rybie mäso, olúpané krevety bez črievka a spoločne varíme na miernom ohni asi 10 minút. Zjemníme smotanou, krátko prehrejeme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme ozdobiť napríklad kúskami pažítky alebo kolieskami póru. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.