Hustá morčacia polievka
Hustá morčacia polievka neostáva svojej povesti nič dlžná. Je tak hustá a výdatná, že môže byť prvým, ale zároveň aj druhým chodom vášho menu. Takúto sýtu polievku si vychutnáte v podstate po celý rok. V zime zahreje a naštartuje trávenie, v lete nahradí ostatné jedlá, ale dopraje vám všetky výživné látky.
Ingrediencie
1 hrnčekryža natural
soľ podľa chuti
50 gkukurica
1 kscibuľa
2 ksmrkva
1 kspór
2 ksstonky stonkového zeleru
300 gmorčacie prsia
2 PLmaslo
1 a 1/2 PLhladká múka
mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipkamuškátový kvet
čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
Postup
Hrnček ryže zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a necháme variť do mäkka asi 30 minút. Ak používame mrazenú kukuricu, necháme ju rozmraziť.
Medzitým si očistíme zeleninu a očistíme aj cibuľu. Mrkvu a pór nakrájame na kolieska, cibuľu nakrájame na hrubo a stonkový zeler na jemno. Očistené a osušené morčacie mäso narežeme približne na 2 cm kocky.
Na rozohriatej lyžici masla opečieme nakrájané mäso a cibuľu. Potom pridáme zvyšné maslo, ostatnú zeleninu a ľahko ich opečieme. Potom zaprášime múkou, po chvíľke podlejeme vodou a necháme prejsť varom.
Do hotovej polievky pridáme uvarenú ryžu a hrnček kukurice. Podľa chuti osolíme a okoreníme, dochutíme mletým muškátovým kvetom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre