Hustá morčacia polievka

Hustá morčacia polievka

Hustá morčacia polievka neostáva svojej povesti nič dlžná. Je tak hustá a výdatná, že môže byť prvým, ale zároveň aj druhým chodom vášho menu. Takúto sýtu polievku si vychutnáte v podstate po celý rok. V zime zahreje a naštartuje trávenie, v lete nahradí ostatné jedlá, ale dopraje vám všetky výživné látky.

Ingrediencie

  • 1 hrnčekryža natural

  • soľ podľa chuti

  • 50 gkukurica

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspór

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 300 gmorčacie prsia

  • 2 PLmaslo

  • 1 a 1/2 PLhladká múka

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 štipkamuškátový kvet

  • čerstvá petržlenová vňať podľa chuti

Postup

  1. Hrnček ryže zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme a necháme variť do mäkka asi 30 minút. Ak používame mrazenú kukuricu, necháme ju rozmraziť.

  2. Medzitým si očistíme zeleninu a očistíme aj cibuľu. Mrkvu a pór nakrájame na kolieska, cibuľu nakrájame na hrubo a stonkový zeler na jemno. Očistené a osušené morčacie mäso narežeme približne na 2 cm kocky.

  3. Na rozohriatej lyžici masla opečieme nakrájané mäso a cibuľu. Potom pridáme zvyšné maslo, ostatnú zeleninu a ľahko ich opečieme. Potom zaprášime múkou, po chvíľke podlejeme vodou a necháme prejsť varom.

  4. Do hotovej polievky pridáme uvarenú ryžu a hrnček kukurice. Podľa chuti osolíme a okoreníme, dochutíme mletým muškátovým kvetom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.