Hydinová polievka s drobkami
Vývar je tradičnou súčasťou obeda, ak hľadáte inšpiráciu, hydinová polievka s drobkami bude to pravé. Zelenina a širšie rezance jej dodajú chuť, hustejšiu konzistenciu zas ľahká zásmažka. Príprava nie je rýchla, ale chuť stojí za tú námahu.
Ingrediencie
800 ghydinové kosti a odrezky
200 ghydinové drobky
3 ksstonkový zeler
1 kscibuľa
2 ksmrkva
4 guľôčkynové korenie
2 ksbobkový list
celé čierne korenie podľa chuti
100 mlrastlinný olej
65 ghladká múka
soľ podľa chuti
120 gširšie polievkové rezance
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Do hrnca s 1 litrom studenej vody vložíme hydinové kosti, odrezky a drobky. Pridáme stopkový zeler, cibuľu, mrkvu a necháme variť. Po zozbieraní peny, pridáme do vývaru nové korenie, bobkový list a celé čierne korenie.
Z oleja a múky si pripravíme svetlú zásmažku. Akonáhle bude mäso mäkké, vývar precedíme. Do hrnca potom nalejeme čistý vývar z drobkov, zahustíme zásmažkou, ochutíme ďalším bobkovým listom a necháme povariť. Medzitým oberieme a nakrájame mäso a zeleninu na menšie kúsky.
V inom hrnci uvaríme cestoviny vo vriacej vode domäkka. Do polievky vhodíme nakrájané mäso a zeleninu, primiešame tiež rezance, osolíme a okoreníme. Polievku môžeme podávať napríklad s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre