Hydinová polievka s drobkami

Hydinová polievka s drobkami

Vývar je tradičnou súčasťou obeda, ak hľadáte inšpiráciu, hydinová polievka s drobkami bude to pravé. Zelenina a širšie rezance jej dodajú chuť, hustejšiu konzistenciu zas ľahká zásmažka. Príprava nie je rýchla, ale chuť stojí za tú námahu.

Ingrediencie

  • 800 ghydinové kosti a odrezky

  • 200 ghydinové drobky

  • 3 ksstonkový zeler

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksmrkva

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 2 ksbobkový list

  • celé čierne korenie podľa chuti

  • 100 mlrastlinný olej

  • 65 ghladká múka

  • soľ podľa chuti

  • 120 gširšie polievkové rezance

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Do hrnca s 1 litrom studenej vody vložíme hydinové kosti, odrezky a drobky. Pridáme stopkový zeler, cibuľu, mrkvu a necháme variť. Po zozbieraní peny, pridáme do vývaru nové korenie, bobkový list a celé čierne korenie.

  2. Z oleja a múky si pripravíme svetlú zásmažku. Akonáhle bude mäso mäkké, vývar precedíme. Do hrnca potom nalejeme čistý vývar z drobkov, zahustíme zásmažkou, ochutíme ďalším bobkovým listom a necháme povariť. Medzitým oberieme a nakrájame mäso a zeleninu na menšie kúsky.

  3. V inom hrnci uvaríme cestoviny vo vriacej vode domäkka. Do polievky vhodíme nakrájané mäso a zeleninu, primiešame tiež rezance, osolíme a okoreníme. Polievku môžeme podávať napríklad s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.