Írske palacinky s vajíčkom, kyslou smotanou, bylinkami a slaninou

Írske palacinky s vajíčkom, kyslou smotanou, bylinkami a slaninou

Raňajky pre šampiónov, ktorí potrebujú dostatok energie alebo pre tých, ktorí sa potrebujú ráno dosýta najesť, pretože vedia, že ďalšia príležitosť príde až o niekoľko hodín. Presne pre tieto prípady sú írske palacinky s vajíčkom, kyslou smotanou, bylinkami a slaninou ako stvorené.

Na palacinkové cesto

  • 250 gvychladená zemiaková kaša

  • 200 gnastrúhané zemiaky

  • 270 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 220 gcmar

  • 250 mlplnotučné mlieko

  • 3 ksjarná cibuľka nakrájaná na jemno

  • 150 gnastrúhaný cheddar syr

  • 1 ČLsoľ

  • 1/2 ČLmleté čierne korenie

  • 1/2 ksčervená paprika nakrájaná na menšie kocky

Na prílohu

  • 4 ksvajcia na volské oká

  • 8 plátkovslanina

  • kyslá smotana

  • cherry paradajky

  • čerstvá pažítka

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame vo veľkej mise a miešame dovtedy, pokým nevznikne husté a krémové cesto. Veľkú nepriľnavú panvicu rozpálime na stredne vysokú teplotu a pridáme lyžičku oleja.

  2. Po lyžici cesta smažíme palacinky, ktoré pomaly 5 až 7 minút z každej strany necháme zozlátnuť a na povrchu sa vytvorí chrumkavá vrstva.

  3. Upečené palacinky uložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C, aby sa udržali teplé, zatiaľ čo smažíme zvyšné cesto. Na panvici pripravíme volské oká a opečieme slaninu.

  4. Lievance podávame s vajcami, chrumkavou slaninou a kopčekom kyslej smotany s pažítkou. Pripadne doplníme cherry paradajkami, ktoré opečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Raňajky
Mäsité jedlá
Írsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.