Írske palacinky s vajíčkom, kyslou smotanou, bylinkami a slaninou
Raňajky pre šampiónov, ktorí potrebujú dostatok energie alebo pre tých, ktorí sa potrebujú ráno dosýta najesť, pretože vedia, že ďalšia príležitosť príde až o niekoľko hodín. Presne pre tieto prípady sú írske palacinky s vajíčkom, kyslou smotanou, bylinkami a slaninou ako stvorené.
Na palacinkové cesto
250 gvychladená zemiaková kaša
200 gnastrúhané zemiaky
270 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
220 gcmar
250 mlplnotučné mlieko
3 ksjarná cibuľka nakrájaná na jemno
150 gnastrúhaný cheddar syr
1 ČLsoľ
1/2 ČLmleté čierne korenie
1/2 ksčervená paprika nakrájaná na menšie kocky
Na prílohu
4 ksvajcia na volské oká
8 plátkovslanina
kyslá smotana
cherry paradajky
čerstvá pažítka
Postup
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame vo veľkej mise a miešame dovtedy, pokým nevznikne husté a krémové cesto. Veľkú nepriľnavú panvicu rozpálime na stredne vysokú teplotu a pridáme lyžičku oleja.
Po lyžici cesta smažíme palacinky, ktoré pomaly 5 až 7 minút z každej strany necháme zozlátnuť a na povrchu sa vytvorí chrumkavá vrstva.
Upečené palacinky uložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C, aby sa udržali teplé, zatiaľ čo smažíme zvyšné cesto. Na panvici pripravíme volské oká a opečieme slaninu.
Lievance podávame s vajcami, chrumkavou slaninou a kopčekom kyslej smotany s pažítkou. Pripadne doplníme cherry paradajkami, ktoré opečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre