Jablková babka so škoricou
Chutí absolútne dokonale. Jablková babka so škoricou vonia nádherne a už prvé sústo vám napovie, že toto bude sladkosť, ktorú budete počas jesene piecť niekoľkokrát. Ak máte radi kysnuté cestá, bohato naplnené a zrolované pre krajší a zaujímavejší efekt, tento recept u vás doma rozhodne nezapadne do zabudnutia.
Ingrediencie
maslo na vymazanie formy
Na cesto
15 gdroždie
100 gkrupicový cukor
120 mlmlieko
400 ghladká múka
2 ksvajcia
1 štipkasoľ
80 gmaslo
Na náplň
20 gmaslo + na vymazanie
60 gtrstinový cukor
2 ČLmletá škorica
4 ksjablká
Na polevu
50 mlmlieko
100 gpráškový cukor
lyofilizované maliny na ozdobenie
Postup
Z droždia, lyžice cukru, polovice vlažného mlieka a 2 lyžíc múky pripravíme kvások, ktorý necháme vzísť. Zmiešame zvyšnú múku, cukor, kvások, vajcia, soľ, rozpustené maslo a vypracujeme cesto.
Cesto necháme asi 40 minút kysnúť. Potom ho prepracujeme a rozvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm a veľkosťou 40x40 cm. Zakryjeme, necháme 20 minút odležať. Potrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom a škoricou.
Jablká nakrájame na plátky a rozložíme ich na cesto. Zavinieme a rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Stočíme do pletenca a spojíme do venca. Dáme do zapekacej panvice vymazanej maslom a necháme 15 minút kysnúť.
Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Z mlieka a cukru vymiešame polevu, ktorou ozdobíme povrch babky a posypeme drvenými malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre