Jablková babka so škoricou

Jablková babka so škoricou

Chutí absolútne dokonale. Jablková babka so škoricou vonia nádherne a už prvé sústo vám napovie, že toto bude sladkosť, ktorú budete počas jesene piecť niekoľkokrát. Ak máte radi kysnuté cestá, bohato naplnené a zrolované pre krajší a zaujímavejší efekt, tento recept u vás doma rozhodne nezapadne do zabudnutia.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

Na cesto

  • 15 gdroždie

  • 100 gkrupicový cukor

  • 120 mlmlieko

  • 400 ghladká múka

  • 2 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 80 gmaslo

Na náplň

  • 20 gmaslo + na vymazanie

  • 60 gtrstinový cukor

  • 2 ČLmletá škorica

  • 4 ksjablká

Na polevu

  • 50 mlmlieko

  • 100 gpráškový cukor

  • lyofilizované maliny na ozdobenie

Postup

  1. Z droždia, lyžice cukru, polovice vlažného mlieka a 2 lyžíc múky pripravíme kvások, ktorý necháme vzísť. Zmiešame zvyšnú múku, cukor, kvások, vajcia, soľ, rozpustené maslo a vypracujeme cesto.

  2. Cesto necháme asi 40 minút kysnúť. Potom ho prepracujeme a rozvaľkáme plát s hrúbkou 5 mm a veľkosťou 40x40 cm. Zakryjeme, necháme 20 minút odležať. Potrieme rozpusteným maslom, posypeme cukrom a škoricou.

  3. Jablká nakrájame na plátky a rozložíme ich na cesto. Zavinieme a rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Stočíme do pletenca a spojíme do venca. Dáme do zapekacej panvice vymazanej maslom a necháme 15 minút kysnúť.

  4. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Z mlieka a cukru vymiešame polevu, ktorou ozdobíme povrch babky a posypeme drvenými malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Raňajky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.