Jablkové rezy s vanilkovým krémom
Sladká dobrota dokáže zlepšiť náladu takmer okamžite. Pripravte si jablkové rezy s vanilkovým krémom a o dobrú náladu sa nemusíte obávať. Tento voňavý dezert je tiež dostatočne šťavnatý vďaka vrstve jabĺk potretých krémom a krásne ozdobený. Skúste ho upiecť a presvedčte sa, že jeho príprava vôbec nie je zložitá.
Na jablkovú vrstvu
1 kgjablko
50 gmaslo
50 gkrupicový cukor
Na cesto
150 gundefined + na vymazanie
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
2 ksvajcia
150 gpolohrubá múka + na vysypanie
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
2 PLmlieko
Na vanilkový krém
350 mlmlieko
70 gkrupicový cukor
1 PLškrob
1 balenievanilkový cukor
3 ksžĺtky
100 gmaslo
Na dokončenie
200 mlsmotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
čokoláda (dekoračné trojuholníky na ozdobenie)
Postup
Formu vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Jablká očistíme a nastrúhame na jemno. Zmiešame ich s rozpusteným maslom a cukrom. Rozložíme ich na dno formy. Zmäknuté maslo treme s cukrom, vanilkovým cukrom a vajcami do peny. Potom vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a mliekom.
Hotové cesto rozotrieme na jablkovú vrstvu a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Necháme vychladnúť. Mlieko s cukrom, škrobom a vanilkovým cukrom privedieme k varu a za stáleho miešania povaríme dve minúty.
Znížime plameň a vmiešame žĺtky. Necháme za stáleho miešania vychladnúť a rozšľaháme. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký krém. Rozotrieme ho na vychladnutý jablčný základ a dáme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí na povrch rozotrieme šľahačku vyšľahanú do tuha spolu s vanilkovým cukrom. Ozdobnou čokoládou vytvoríme vzor vlniek, nakrájame na porcie a ozdobíme trojuholníkmi čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre