Jablkový kompót so slivkami

Jablkový kompót so slivkami

Jablkový kompót so slivkami môže pôsobiť ako jesenný kompót, ale pokojne to môže byť kompót, ktorý je spomienkou na letnú úrodu. Ak máte skoršie odrody ovocných stromov a radi by ste úrodu zužitkovali rôznymi spôsobmi, určite si pripravte aj tento kompót. V zime vás zahreje jeho škoricová a klinčeková aróma.

Rozpis na 2 poháre (objem 500 ml)

  • 800 gjablko

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 1 kscelá škorica

  • 6 ksklinček

  • 240 gkrupicový cukor

  • 200 gslivky

Postup

  1. Jablká olúpeme, nakrájame na väčšie kocky a vložíme ich do 600 ml vody s citrónovou šťavou. Pridáme korenie, cukor, vykôstkované polovice sliviek a na miernom ohni pomaly privedieme k varu.

  2. V priebehu varenia zbierame naberačkou uvarenú penu a varíme pomaly 20 minút. Horúci kompót potom nalejeme do sterilizovaných pohárov, zaviečkujeme, postavíme hore dnom a necháme vychladnúť. V prípade potreby ich môžeme ešte zavariť pri 85 °C asi 20 minút, aby kompót dlhšie vydržal. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.