Jahňací chrbát s bylinkovou krustou
Naservírujte si špeciálne mäso, pretože jahňací chrbát s bylinkovou krustou je presne ten druh, ktorý nekonzumujeme pravidelne, ale skôr príležitostne. Toto mäso sa skvele hodí na pečenie alebo dusenie a je cenným zdrojom železa a zinku. S vínovou omáčkou je pochúťkou nielen na jarné dni.
Ingrediencie
2 PLčerstvá petržlenová vňať
1 PLčerstvý rozmarín
1 PLčerstvá mäta
1 PLčerstvý tymián
80 gmaslo
5 PLstrúhanka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
olej na smaženie
1000 gjahňací chrbát
1 PLplnotučná horčica
500 gzemiaky
1 strúčikcesnaku
100 mlčervené víno
100 mlmäsový vývar
Postup
Na krustu si do misky dáme nasekané bylinky, pridáme zmäknuté maslo a premiešame. Prisypeme strúhanku, osolíme a uhnetieme do hladka. Zmes zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky.
Jahňací chrbát očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Potom prisypeme čerstvý tymián. Akonáhle začne mäso púšťať šťavu, dopečieme ho vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 10 minút. Potom ho vyberieme z rúry, potrieme horčicou, navrch mäsa rozotrieme krustu a necháme zapiecť v rúre pri 200 °C.
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Pridáme kúsok masla a prelisovaný strúčik cesnaku. Upečené mäso vyberieme z rúry, odlejeme si výpek, prikryjeme ho alobalom a necháme odpočívať.
Výpek zalejeme asi 100 ml červeného vína, necháme prevariť, prilejeme vývar, osolíme, okoreníme, povaríme a potom precedíme. Mäso podávame so zemiakmi zaliate šťavou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre