Jahňací chrbát s bylinkovou krustou

Jahňací chrbát s bylinkovou krustou

Naservírujte si špeciálne mäso, pretože jahňací chrbát s bylinkovou krustou je presne ten druh, ktorý nekonzumujeme pravidelne, ale skôr príležitostne. Toto mäso sa skvele hodí na pečenie alebo dusenie a je cenným zdrojom železa a zinku. S vínovou omáčkou je pochúťkou nielen na jarné dni.

Ingrediencie

  • 2 PLčerstvá petržlenová vňať

  • 1 PLčerstvý rozmarín

  • 1 PLčerstvá mäta

  • 1 PLčerstvý tymián

  • 80 gmaslo

  • 5 PLstrúhanka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • olej na smaženie

  • 1000 gjahňací chrbát

  • 1 PLplnotučná horčica

  • 500 gzemiaky

  • 1 strúčikcesnaku

  • 100 mlčervené víno

  • 100 mlmäsový vývar

Postup

  1. Na krustu si do misky dáme nasekané bylinky, pridáme zmäknuté maslo a premiešame. Prisypeme strúhanku, osolíme a uhnetieme do hladka. Zmes zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky.

  2. Jahňací chrbát očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Potom prisypeme čerstvý tymián. Akonáhle začne mäso púšťať šťavu, dopečieme ho vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 10 minút. Potom ho vyberieme z rúry, potrieme horčicou, navrch mäsa rozotrieme krustu a necháme zapiecť v rúre pri 200 °C.

  3. Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Pridáme kúsok masla a prelisovaný strúčik cesnaku. Upečené mäso vyberieme z rúry, odlejeme si výpek, prikryjeme ho alobalom a necháme odpočívať.

  4. Výpek zalejeme asi 100 ml červeného vína, necháme prevariť, prilejeme vývar, osolíme, okoreníme, povaríme a potom precedíme. Mäso podávame so zemiakmi zaliate šťavou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.