Jahodová zmrzlina
Jahodová zmrzlina nikdy nevyjde z módy. Aspoň to si myslíme, ale aj podľa jej všeobecnej popularity na celom svete, by sa dalo očakávať, že k tomuto záveru asi nikdy nedospejeme. Výroba tejto konkrétnej nevyžaduje žiadne špeciálne zariadenie, ak máte zmrzlinovač, môžete ho použiť, ak nemáte, iba párkrát počas mrazenia premiešate, aby vznikla krémová konzistencia.
Ingrediencie
400 gzrelé jahody
2 PLpráškový cukor
1 PLcitrónová šťava
1 ksvajce
2 ksžĺtky
170 gkrupicový cukor
1 štipkasoľ
200 g33 % smotana na šľahanie
jahody k podávaniu
čerstvá mäta k podávaniu
Postup
Jahody umyjeme, očistíme a posypeme práškovým cukrom a pridáme lyžicu citrónovej šťavy. Potom ich roztlačíme, necháme odstáť a prepasírujeme cez sitko do misy.
Do kastróla dáme vajce, žĺtky, cukor a štipku soli. V hrnci nad parou pomaly šľaháme asi 5 minút. Potom odstavíme a vyšľaháme do hustej peny.
Vychladnutú smotanu vyšľaháme do polotuha. Stierkou spojíme vaječnú zmes, smotanu a jahodové pyré. Dáme do zmrzlinovača alebo do uzatvárateľnej nádoby. V prípade, že dáme zmes do krabičky, musíme ju pravidelne vidličkou premiešavať, pokým nedosiahne krémovú konzistenciu. Zmrzlinu podávame s čerstvými jahodami a mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre