Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina nikdy nevyjde z módy. Aspoň to si myslíme, ale aj podľa jej všeobecnej popularity na celom svete, by sa dalo očakávať, že k tomuto záveru asi nikdy nedospejeme. Výroba tejto konkrétnej nevyžaduje žiadne špeciálne zariadenie, ak máte zmrzlinovač, môžete ho použiť, ak nemáte, iba párkrát počas mrazenia premiešate, aby vznikla krémová konzistencia.

Ingrediencie

  • 400 gzrelé jahody

  • 2 PLpráškový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 1 ksvajce

  • 2 ksžĺtky

  • 170 gkrupicový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 200 g33 % smotana na šľahanie

  • jahody k podávaniu

  • čerstvá mäta k podávaniu

Postup

  1. Jahody umyjeme, očistíme a posypeme práškovým cukrom a pridáme lyžicu citrónovej šťavy. Potom ich roztlačíme, necháme odstáť a prepasírujeme cez sitko do misy.

  2. Do kastróla dáme vajce, žĺtky, cukor a štipku soli. V hrnci nad parou pomaly šľaháme asi 5 minút. Potom odstavíme a vyšľaháme do hustej peny.

  3. Vychladnutú smotanu vyšľaháme do polotuha. Stierkou spojíme vaječnú zmes, smotanu a jahodové pyré. Dáme do zmrzlinovača alebo do uzatvárateľnej nádoby. V prípade, že dáme zmes do krabičky, musíme ju pravidelne vidličkou premiešavať, pokým nedosiahne krémovú konzistenciu. Zmrzlinu podávame s čerstvými jahodami a mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.