Jahodové brownies

Jahodové brownies

Jahodové brownies by sme mohli nazvať aj letnou verziou tohto obľúbeného dezertu. Základ zostáva v podobe kakaového cesta doplnený o čokoládovo-smotanový krém a sviežosť čerstvých jahôd. Vyskúšajte, už na pohľad je táto sladkosť neodolateľná.

Na korpus

  • 250 gmaslo

  • 250 gkrupicový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 4 ksvajcia

  • 250 ghladká múka

  • 50 gkakao

  • 100 mlkyslá smotana

Na náplň

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 120 ml33 % smotana na šľahanie

  • 300 ghorká čokoláda

  • 50 gmaslo

  • 150 gjahody

Na polevu

  • 30 ghorká čokoláda

  • 4 PLsmotana na šľahanie

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny. Postupne zašľahávame vajcia. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kakaom, sódou a kyslou smotanou. Hotové cesto rozotrieme do formy (25x35cm) vystlanej papierom na pečenie.

  2. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a papier odstránime.

  3. Smotanu privedieme takmer k bodu varu. Do horúcej smotany (80 °C) vmiešame na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame do rozpustenia. Primiešame aj zmäknuté maslo. Krém necháme pri izbovej teplote stuhnúť na roztierateľnú konzistenciu.

  4. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Na vychladnutý korpus rozotrieme polovicu náplne a na ňu rozložíme jahody, potom rozotrieme zvyšný krém.

  5. Povrch uhladíme a dezert uložíme do chladničky stuhnúť. Potom nakrájame na kocky. Čokoládu rozpustíme a vmiešame teplú smotanu. Naplníme do papierového kornútika a kocky ňou prestriekame. Nakoniec brownies ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.