Jahodové brownies by sme mohli nazvať aj letnou verziou tohto obľúbeného dezertu. Základ zostáva v podobe kakaového cesta doplnený o čokoládovo-smotanový krém a sviežosť čerstvých jahôd. Vyskúšajte, už na pohľad je táto sladkosť neodolateľná.
250 gmaslo
250 gkrupicový cukor
1 štipkasoľ
4 ksvajcia
250 ghladká múka
50 gkakao
100 mlkyslá smotana
1 ČLjedlá sóda
120 ml33 % smotana na šľahanie
300 ghorká čokoláda
50 gmaslo
150 gjahody
30 ghorká čokoláda
4 PLsmotana na šľahanie
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny. Postupne zašľahávame vajcia. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kakaom, sódou a kyslou smotanou. Hotové cesto rozotrieme do formy (25x35cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a papier odstránime.
Smotanu privedieme takmer k bodu varu. Do horúcej smotany (80 °C) vmiešame na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame do rozpustenia. Primiešame aj zmäknuté maslo. Krém necháme pri izbovej teplote stuhnúť na roztierateľnú konzistenciu.
Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Na vychladnutý korpus rozotrieme polovicu náplne a na ňu rozložíme jahody, potom rozotrieme zvyšný krém.
Povrch uhladíme a dezert uložíme do chladničky stuhnúť. Potom nakrájame na kocky. Čokoládu rozpustíme a vmiešame teplú smotanu. Naplníme do papierového kornútika a kocky ňou prestriekame. Nakoniec brownies ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.