Jahodové kocky s jogurtovým krémom
Hľadáte výnimočný dezert na výnimočnú príležitosť? A čo tak vyskúšať jahodové kocky s jogurtovým krémom? Ich vôňa a chuť sú symbolom letných dní a nadchnú každého. Svieže a šťavnaté kocky podávajte dobre vychladené. Tak chutia najlepšie.
Na korpus
6 ksvajcia
1 štipkasoľ
120 gkrupicový cukor
30 mlslnečnicový olej
150 ghladká múka
1 PLsušené mlieko
10 gkukuričný škrob
400 gjahodový džem
Na jogurtový krém
9 plátkovželatína
250 ml33 % smotana na šľahanie
500 gbiely jogurt
3 PLpráškový cukor
250 gjahodový džem
červené potravinárske farbivo (zopár kvapiek)
Na dokončenie
250 ml40 % smotana na šľahanie
čerstvé jahody
Postup
Vajcia izbovej teploty premiešame so soľou, cukrom a vyšľaháme do pevnej peny. Ďalej postupne zamiešame olej a múku preosejeme so sušeným mliekom a škrobom. Múčnu zmes zamiešame pomocou stierky do vaječnej peny. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút, po upečení korpus zakryjeme, aby nevysychal.
Korpus rozpolíme a spodný diel potrieme džemom. Vložíme do kovovej obruče vhodnej veľkosti a povrch potrieme džemom.
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody a necháme napučať. Smotanu ľahko vyšľaháme. Jogurt premiešame s cukrom a džemom, prípadne pridáme farbivo. Do polovice jahodového jogurtu zamiešame smotanu. Druhú polovicu nahrejeme a zamiešame v nej napučanú želatínu.
Oba krémy spojíme a nalejeme na korpus do pripravenej obruče. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň zoberieme obruč, nakrájame koláč na porcie, ozdobíme vyšľahanou smotanou a jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre