Jahodové kocky s jogurtovým krémom

Jahodové kocky s jogurtovým krémom

Hľadáte výnimočný dezert na výnimočnú príležitosť? A čo tak vyskúšať jahodové kocky s jogurtovým krémom? Ich vôňa a chuť sú symbolom letných dní a nadchnú každého. Svieže a šťavnaté kocky podávajte dobre vychladené. Tak chutia najlepšie.

Na korpus

  • 6 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 120 gkrupicový cukor

  • 30 mlslnečnicový olej

  • 150 ghladká múka

  • 1 PLsušené mlieko

  • 10 gkukuričný škrob

  • 400 gjahodový džem

Na jogurtový krém

  • 9 plátkovželatína

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 500 gbiely jogurt

  • 3 PLpráškový cukor

  • 250 gjahodový džem

  • červené potravinárske farbivo (zopár kvapiek)

Na dokončenie

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • čerstvé jahody

Postup

  1. Vajcia izbovej teploty premiešame so soľou, cukrom a vyšľaháme do pevnej peny. Ďalej postupne zamiešame olej a múku preosejeme so sušeným mliekom a škrobom. Múčnu zmes zamiešame pomocou stierky do vaječnej peny. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút, po upečení korpus zakryjeme, aby nevysychal.

  2. Korpus rozpolíme a spodný diel potrieme džemom. Vložíme do kovovej obruče vhodnej veľkosti a povrch potrieme džemom.

  3. Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody a necháme napučať. Smotanu ľahko vyšľaháme. Jogurt premiešame s cukrom a džemom, prípadne pridáme farbivo. Do polovice jahodového jogurtu zamiešame smotanu. Druhú polovicu nahrejeme a zamiešame v nej napučanú želatínu.

  4. Oba krémy spojíme a nalejeme na korpus do pripravenej obruče. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň zoberieme obruč, nakrájame koláč na porcie, ozdobíme vyšľahanou smotanou a jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.