Jahodový pohár s tvarohom
Keby ste si mali vybrať najlepší a najobľúbenejší jahodový dezert – ktorý vám príde na um, ako prvý? Ak preferujete nepečené a chladené dobroty, jahodový pohár s tvarohom splní všetky vaše očakávania. Je to veľmi jednoduchý dezert, ktorý zvládne pripraviť naozaj každý, ale zároveň sa môžete kreatívne pohrať trochu aj s jeho finálnou prezentáciou a ozdobiť ho podľa fantázie. Lístky čerstvej mäty, kvapka javorového sirupu alebo trošku nastrúhanej limetkovej kôry z neho urobia favorita letných dní.
Na jahodový pohár
500 gjahody
4 PLmed
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
Na tvarohový krém
150 ml40 % smotana
250 gmäkký tvaroh
2 PLpráškový cukor
Postup
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Tekutý med premiešame alebo premixujeme s citrónovou šťavou a nalejeme na jahody. Ľahko premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
Vychladenú smotanu vlejeme do misky, premiešame s tvarohom a cukrom a spoločne vyšľaháme na pevný krém.
Marinované jahody rozdelíme do pohárov. Navrch nastriekame pripravený krém a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre