Jahodový tatarák s čokoládovým toastom
Radi tvoríte dezerty, ktorými dokážete prekvapiť svoje okolie? V tom prípade je jahodový tatarák s čokoládovým krémom skvelým tipom. Zaujme na prvý pohľad, je jednoduchý na prípravu, ale svojou prezentáciou môže konkurovať nejednému profesionálne pripravenému dezertu.
Na jahodový tatarák
600 gčerstvé jahody
2 PLjavorový sirup
4 ksbiely toastový chlieb
20 gmaslo
100 ghorká čokoláda
1 PLpráškový cukor
Na ozdobenie
balzamiková redukcia
nasekané pistácie
čerstvá mäta
Postup
Jahody umyjeme, nakrájame na malé kocky a dáme do misky. Premiešame ich s javorovým sirupom, Rozdelíme do 4 malých silikónových formičiek a dáme do mrazničky.
Z toastov vykrojíme kolieska s priemerom silikónových formičiek a opečieme ich na masle na panvici. Naukladáme ich na papier na pečenie. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Polejeme ňou opečené kolieska a polevu necháme zatuhnúť.
Na tanieriky vyklopíme vychladnutý jahodový tatarák a navrch uložíme čokoládové kolieska. Zľahka pocukríme a ozdobíme balzamikovou redukciou, nasekanými pistáciami a lístkami mäty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre