Jahodový tatarák s čokoládovým toastom

Jahodový tatarák s čokoládovým toastom

Radi tvoríte dezerty, ktorými dokážete prekvapiť svoje okolie? V tom prípade je jahodový tatarák s čokoládovým krémom skvelým tipom. Zaujme na prvý pohľad, je jednoduchý na prípravu, ale svojou prezentáciou môže konkurovať nejednému profesionálne pripravenému dezertu.

Na jahodový tatarák

  • 600 gčerstvé jahody

  • 2 PLjavorový sirup

  • 4 ksbiely toastový chlieb

  • 20 gmaslo

  • 100 ghorká čokoláda

  • 1 PLpráškový cukor

Na ozdobenie

  • balzamiková redukcia

  • nasekané pistácie

  • čerstvá mäta

Postup

  1. Jahody umyjeme, nakrájame na malé kocky a dáme do misky. Premiešame ich s javorovým sirupom, Rozdelíme do 4 malých silikónových formičiek a dáme do mrazničky.

  2. Z toastov vykrojíme kolieska s priemerom silikónových formičiek a opečieme ich na masle na panvici. Naukladáme ich na papier na pečenie. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Polejeme ňou opečené kolieska a polevu necháme zatuhnúť.

  3. Na tanieriky vyklopíme vychladnutý jahodový tatarák a navrch uložíme čokoládové kolieska. Zľahka pocukríme a ozdobíme balzamikovou redukciou, nasekanými pistáciami a lístkami mäty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.