Jarná bylinková polievka s fialkami

Jarná bylinková polievka s fialkami

Ak by ste si mali vybrať jedinú polievku, ktorú chcete počas jarnej sezóny vyskúšať, určite ochutnajte jarnú bylinkovú polievku s fialkami. Táto netradičná a svieža kombinácia sa vám vryje pod kožu. Konzistencia je krásne krémová a práve fialky jej dodávajú netradičnú a originálnu chuť. Pripravte jej dostatok, aby všetci doma mohli ochutnať s vami.

Ingrediencie

  • 80 g(listy) medvedí cesnak alebo 80 g jarná cibuľka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 zväzokčerstvá pažítka

  • 1 kshlávkový šalát

  • 1/2 hrnčekčerstvé fialky + 1 PL na ozdobenie

  • 40 gmaslo

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 3 ksrožek

  • 2 PLolivový olej

  • 4 ksprepeličie vajcia

  • 30 ghladká múka

  • 80 g33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Bylinky a hlávkový šalát nakrájame na malé kúsky a spolu s fialkami krátko orestujeme v hrnci na rozpustenom masle. Potom zalejeme vývarom a necháme zvoľna variť asi 15 minút.

  2. Medzitým si nakrájame rožky na kolieska, premiešame ich s olivovým olejom a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme, kým nezískajú zlatistú farbu v predhriatej rúre pri 160 °C asi 5 minút. Následne uvaríme prepeličie vajíčka natvrdo a olúpeme ich.

  3. Múku rozmiešame v smotane, vmiešame do polievky a necháme variť. Potom ju ručným mixérom rozmixujeme dohladka, osolíme a okoreníme. Hotovú polievku zdobíme prepolenými prepeličími vajíčkami a fialkami a podávame s opečeným pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.