Jarná bylinková polievka s fialkami
Ak by ste si mali vybrať jedinú polievku, ktorú chcete počas jarnej sezóny vyskúšať, určite ochutnajte jarnú bylinkovú polievku s fialkami. Táto netradičná a svieža kombinácia sa vám vryje pod kožu. Konzistencia je krásne krémová a práve fialky jej dodávajú netradičnú a originálnu chuť. Pripravte jej dostatok, aby všetci doma mohli ochutnať s vami.
Ingrediencie
80 g(listy) medvedí cesnak alebo 80 g jarná cibuľka
2 strúčikycesnaku
1 zväzokčerstvá pažítka
1 kshlávkový šalát
1/2 hrnčekčerstvé fialky + 1 PL na ozdobenie
40 gmaslo
800 mlzeleninový vývar
3 ksrožek
2 PLolivový olej
4 ksprepeličie vajcia
30 ghladká múka
80 g33 % smotana na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Bylinky a hlávkový šalát nakrájame na malé kúsky a spolu s fialkami krátko orestujeme v hrnci na rozpustenom masle. Potom zalejeme vývarom a necháme zvoľna variť asi 15 minút.
Medzitým si nakrájame rožky na kolieska, premiešame ich s olivovým olejom a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme, kým nezískajú zlatistú farbu v predhriatej rúre pri 160 °C asi 5 minút. Následne uvaríme prepeličie vajíčka natvrdo a olúpeme ich.
Múku rozmiešame v smotane, vmiešame do polievky a necháme variť. Potom ju ručným mixérom rozmixujeme dohladka, osolíme a okoreníme. Hotovú polievku zdobíme prepolenými prepeličími vajíčkami a fialkami a podávame s opečeným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre