Jarná minestrone polievka s kuracími knedličkami

Jarná minestrone polievka s kuracími knedličkami

Jarná minestrone polievka s kuracími knedličkami vás poteší hravosťou a pestrosťou použitých surovín. A absolútnou čerešničkou bude keď, uvarenú polievku pri servírovaní posypete nastrúhaným parmezánom. Takýto výsledok ohúri naozaj všetkých hladošov.

Na kuracie knedličky

  • 2 kskuracie prsné rezne

  • 1 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 20 gnastrúhaný parmezán

  • 1 ksvajce

  • 2 strúčikycesnaku

  • strúhanka podľa potreby

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olej na potretie knedličiek

Na minestrone polievku

  • 1 PLolivový olej

  • 1 zväzokjarná cibuľka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1000 mlkurací vývar

  • 2 ksmrkva

  • 1/2 hlávkakučeravý kel

  • 100 gfazuľové struky

  • 100 gzelená špargľa

  • 100 gmrazený hrášok

  • uvarené polievkové rezance

  • nastrúhaný parmezán na servírovanie

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájame na kúsky. Mäso vložíme do mlynčeka a pomelieme ho najemno.

  2. Do misy k mäsu pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhaný parmezán, vajce, prelisovaný cesnak a všetko premiešame. Podľa potreby zahustíme zmes strúhankou a ochutíme soľou a korením.

  3. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré rozložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme asi 8 minút.

  4. V hrnci na olivovom oleji orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku spolu s podrveným cesnakom domäkka. Zalejeme kuracím vývarom a privedieme ho k varu. Stiahneme plameň a necháme základ polievky pomaly variť.

  5. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Kel, zelené fazuľky a špargľu opláchneme a nakrájame na kúsky. Do základu polievky nasypeme mrkvu, kel a fazuľku a necháme povariť 5 minút.

  6. Po 5 minútach pridáme do polievky hrášok a špargľu, kuracie knedličky a znovu chvíľu varíme. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Nakoniec do polievky vložíme uvarené rezance. Hotovú polievku servírujeme posypanú strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Taliansko
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.