Jarná minestrone polievka s kuracími knedličkami
Jarná minestrone polievka s kuracími knedličkami vás poteší hravosťou a pestrosťou použitých surovín. A absolútnou čerešničkou bude keď, uvarenú polievku pri servírovaní posypete nastrúhaným parmezánom. Takýto výsledok ohúri naozaj všetkých hladošov.
Na kuracie knedličky
2 kskuracie prsné rezne
1 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
20 gnastrúhaný parmezán
1 ksvajce
2 strúčikycesnaku
strúhanka podľa potreby
soľ
mleté čierne korenie
olej na potretie knedličiek
Na minestrone polievku
1 PLolivový olej
1 zväzokjarná cibuľka
2 strúčikycesnaku
1000 mlkurací vývar
2 ksmrkva
1/2 hlávkakučeravý kel
100 gfazuľové struky
100 gzelená špargľa
100 gmrazený hrášok
uvarené polievkové rezance
nastrúhaný parmezán na servírovanie
Postup
Kuracie mäso umyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájame na kúsky. Mäso vložíme do mlynčeka a pomelieme ho najemno.
Do misy k mäsu pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhaný parmezán, vajce, prelisovaný cesnak a všetko premiešame. Podľa potreby zahustíme zmes strúhankou a ochutíme soľou a korením.
Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré rozložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme asi 8 minút.
V hrnci na olivovom oleji orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku spolu s podrveným cesnakom domäkka. Zalejeme kuracím vývarom a privedieme ho k varu. Stiahneme plameň a necháme základ polievky pomaly variť.
Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Kel, zelené fazuľky a špargľu opláchneme a nakrájame na kúsky. Do základu polievky nasypeme mrkvu, kel a fazuľku a necháme povariť 5 minút.
Po 5 minútach pridáme do polievky hrášok a špargľu, kuracie knedličky a znovu chvíľu varíme. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Nakoniec do polievky vložíme uvarené rezance. Hotovú polievku servírujeme posypanú strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre