Jarná polievka minestrone

Jarná polievka minestrone

Svieža jarná polievka minestrone zasýti a je tiež skvelým nápadom, ako spotrebovať všetku zeleninu, ktorú doma máte. Výraznejšiu chuť jej dodá najmä vlastnoručne pripravené pesto. Toto je typ hustejšej polievky, ktorú môžete pokojne podávať aj pri slávnostnom menu.

Na pesto

  • 1 hrsťhladkolistý petržlen vňať

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • 1 strúčikcesnaku

  • 60 gparmezán

  • 100 mlolivový olej

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

Na polievku

  • 1 kscibuľa

  • 3 ksmrkva

  • 300 gzemiaky varný typ B

  • 3 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 kscuketa

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 2 PLnasekané sterilizované paradajky

  • 150 gdrobnejšie cestoviny

  • 150 gmrazený hrášok

Na dokončenie

  • 2 strúčikycesnaku

  • 60 gparmezán

  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Petržlenovú vňať, bazalku, olúpaný cesnak, nastrúhaný parmezán a olivový olej posypeme soľou, korením a rozmixujeme do hladka.

  2. Cibuľu, mrkvu, zemiaky a zeler očistíme. Cibuľu nasekáme na drobno, mrkvu, zeler, zemiaky a cuketu nakrájame na malé kocky.

  3. V hrnci na lyžici oleja speníme cibuľu so zelerom a mrkvou. Restujeme 2 minúty, prilejeme vývar a privedieme k varu. Pridáme zemiaky a po 5 minútach aj cuketu, paradajky, cestoviny a rozmrazený hrášok. Polievku osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, cestoviny a opäť privedieme k varu. Varíme o 2 minúty menej, ako je uvedené na obale cestovín.

  4. Hotovú polievku rozdelíme do misiek, do každej dáme lyžicu pesta, hoblinky parmezánu a lístky bazalky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Taliansko
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.