Jarná polievka minestrone
Svieža jarná polievka minestrone zasýti a je tiež skvelým nápadom, ako spotrebovať všetku zeleninu, ktorú doma máte. Výraznejšiu chuť jej dodá najmä vlastnoručne pripravené pesto. Toto je typ hustejšej polievky, ktorú môžete pokojne podávať aj pri slávnostnom menu.
Na pesto
1 hrsťhladkolistý petržlen vňať
1 hrsťčerstvá bazalka
1 strúčikcesnaku
60 gparmezán
100 mlolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
Na polievku
1 kscibuľa
3 ksmrkva
300 gzemiaky varný typ B
3 ksstonky stonkového zeleru
1 kscuketa
1000 mlzeleninový vývar
2 PLnasekané sterilizované paradajky
150 gdrobnejšie cestoviny
150 gmrazený hrášok
Na dokončenie
2 strúčikycesnaku
60 gparmezán
čerstvá bazalka
Postup
Petržlenovú vňať, bazalku, olúpaný cesnak, nastrúhaný parmezán a olivový olej posypeme soľou, korením a rozmixujeme do hladka.
Cibuľu, mrkvu, zemiaky a zeler očistíme. Cibuľu nasekáme na drobno, mrkvu, zeler, zemiaky a cuketu nakrájame na malé kocky.
V hrnci na lyžici oleja speníme cibuľu so zelerom a mrkvou. Restujeme 2 minúty, prilejeme vývar a privedieme k varu. Pridáme zemiaky a po 5 minútach aj cuketu, paradajky, cestoviny a rozmrazený hrášok. Polievku osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, cestoviny a opäť privedieme k varu. Varíme o 2 minúty menej, ako je uvedené na obale cestovín.
Hotovú polievku rozdelíme do misiek, do každej dáme lyžicu pesta, hoblinky parmezánu a lístky bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre