Jarná špenátová polievka

Jarná špenátová polievka

Zelená, svieža, jarná špenátová polievka by počas Veľkej noci na stole rozhodne nemala chýbať. Je tak chutná, že problém s jej konzumáciou by nemali mať ani deti. Vyskúšajte, či zafunguje aj u vás doma.

Ingrediencie

  • 300 gzemiaky

  • 4 ksvajcia

  • 40 grastlinný olej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 50 gmúka

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 200 gšpenát

  • 200 gžeruchy

  • 100 gkyslá smotana

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Precedíme a odložíme. Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme.

  2. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Zasypeme múkou a zapražíme.

  3. Zalejeme vývarom, privedieme k varu, rozmiešame a približne 20 minút povaríme. Do hrnca vložíme umytý a nakrájaný špenát a žeruchu. Necháme ich mierne zmäknúť. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka, osolíme a okoreníme.

  4. Do misiek vložíme uvarené zemiaky, zalejeme polievkou a servírujeme s vajcom a porciou kyslej smotany. Ozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.