Jarná špenátová polievka
Zelená, svieža, jarná špenátová polievka by počas Veľkej noci na stole rozhodne nemala chýbať. Je tak chutná, že problém s jej konzumáciou by nemali mať ani deti. Vyskúšajte, či zafunguje aj u vás doma.
Ingrediencie
300 gzemiaky
4 ksvajcia
40 grastlinný olej
1 strúčikcesnaku
50 gmúka
1000 mlzeleninový vývar
200 gšpenát
200 gžeruchy
100 gkyslá smotana
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Precedíme a odložíme. Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme.
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Zasypeme múkou a zapražíme.
Zalejeme vývarom, privedieme k varu, rozmiešame a približne 20 minút povaríme. Do hrnca vložíme umytý a nakrájaný špenát a žeruchu. Necháme ich mierne zmäknúť. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka, osolíme a okoreníme.
Do misiek vložíme uvarené zemiaky, zalejeme polievkou a servírujeme s vajcom a porciou kyslej smotany. Ozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre